Daca va este greu sa faceti legaturi  emotionale cu nou-nascutul, amintiti-va ca atasamentul este stabilit pe termen lung, prin virtutea atentiei si rabdarii. Sentimentele voastre pentru copil se vor aprofunda cu timpul. Fiti constienta de importanta voastra in viata copilului: acesta are nevoie de confortul si siguranta dumneavoastra.

De-a lungul timpului, veti trai din ce in ce mai multe satisfactii si interactiuni valoroase: bebe invata sa-si exprime placerea, atunci cand ii faceti un bine, si va invata cum sa interpreteze semnele pe care vi le transmite.

Pentru o relatie calduroasa

Iata cateva moduri de a stabili o relatie calduroasa cu copilul vostru. Nu va faceti griji daca va simtiti inconfortabil la inceput:

  • comunica cu bebeTineti-l pe bebe langa dumneavoastra si vorbiti-i pe un ton iubitor. Strangeti-l in brate si dati-i mici sarutari.
  • Incercati sa-i cantati un cantec sau  sa ii spuneti o poveste. Fiti voi insiva: bebelusul va va iubi in cele din urma!
  • Gasiti mici jocuri. De exemplu, ascundeti-va fata, apoi aratati-i-o spunand dintr-o data "Buna! Sau Bau! "
  • Creati-va propria versiune de activitati propuse, daca sugestiile de mai sus nu se potrivesc cu adevarat personalitatii voastre. In cele din urma, dumneavoastra si bebe va veti relaxa si va veti bucura unul de altul.

Articol de Antoneta Barbu

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole