Daca va este greu sa faceti legaturi  emotionale cu nou-nascutul, amintiti-va ca atasamentul este stabilit pe termen lung, prin virtutea atentiei si rabdarii. Sentimentele voastre pentru copil se vor aprofunda cu timpul. Fiti constienta de importanta voastra in viata copilului: acesta are nevoie de confortul si siguranta dumneavoastra.

De-a lungul timpului, veti trai din ce in ce mai multe satisfactii si interactiuni valoroase: bebe invata sa-si exprime placerea, atunci cand ii faceti un bine, si va invata cum sa interpreteze semnele pe care vi le transmite.

Pentru o relatie calduroasa

Iata cateva moduri de a stabili o relatie calduroasa cu copilul vostru. Nu va faceti griji daca va simtiti inconfortabil la inceput:

  • comunica cu bebeTineti-l pe bebe langa dumneavoastra si vorbiti-i pe un ton iubitor. Strangeti-l in brate si dati-i mici sarutari.
  • Incercati sa-i cantati un cantec sau  sa ii spuneti o poveste. Fiti voi insiva: bebelusul va va iubi in cele din urma!
  • Gasiti mici jocuri. De exemplu, ascundeti-va fata, apoi aratati-i-o spunand dintr-o data "Buna! Sau Bau! "
  • Creati-va propria versiune de activitati propuse, daca sugestiile de mai sus nu se potrivesc cu adevarat personalitatii voastre. In cele din urma, dumneavoastra si bebe va veti relaxa si va veti bucura unul de altul.

Articol de Antoneta Barbu

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole