De multe ori, oamenii stau intr-o relatie disfunctionala sau toxica, despre care stiu ca nu are cum sa se indrepte si, cu toate acestea, spun “vreau sa ma simt cu constiinta impacata, vreau sa stiu ca am incercat tot ce se poate inainte de a pleca”.

Acest tip de gandire imi imaginez ca provine dintr-o educatie in care tinem cu dintii de ceea ce avem, chiar daca acel lucru de care ne agatam ne lasa epuizati si fara resurse. Trebuie sa incercam orice ca sa salvam relatia sau pe celalalt, inainte sa dam drumul la ceva ce nu ne satisface, de fapt chiar ne face rau. Trebuie sa ne simtim vinovati daca plecam atunci cand nu ne este bine.

Mentalitatea aceasta in care dam sanse peste sanse, in care ne agatam de oameni si relatii toxice, ne imbolnaveste la propriu, atat psihic cat si fizic.

Oamenii ajung sa se degradeze, sa devina tristi, deprimati, anxiosi, sa dezvolte diverse tulburari psihosomatice.

sfaturi casatorie

Pentru ce toate acestea?

- Ca sa nu te acuze lumea ca ai plecat cand ti-a fost rau, in mod repetat? Pai e normal sa faci asta. Tu esti singurul responsabil de bunastarea ta psihica si fizica.

- Ti-e frica de singuratate? Nu ai cum sa ramai singur atunci cand esti o fiinta echilibrata, calma si care se bucura de sine si de propria sa viata. Devii foarte atractiv pentru cei din jur si astfel vei fi mereu inconjurat de oameni. Iar apoi tu ii vei alege pe cei de calitate alaturi de care sa iti petreci timpul.

- Crezi ca nu te vei descurca singur din punct de vedere material? Fa-ti un plan atunci. Angajeaza-te sau cauta sa devii liber profesionist, in acord cu vocatia ta. Da, sigur e mai usor cand cheltuielile sa impart la doi, dar oare merita sacrificiul pe care il faci?

- Nu vrei sa destrami o familie pentru copii? Dar oare nu crezi ca lor le-ar fi mai bine daca nu ar creste in tensiune, conflicte si abuzuri?

Nu trebuie sa stai pana cand efectiv nu mai poti, pana cand esti secatuit de resurse. Binenteles, nici nu pleci de la prima greutate, insa este necesar faci clar distinctia intre a renunta prea devreme si a sti cand ai indurat destul.

Sursa: Ursula Sandner 
https://www.facebook.com/ursula.sandner

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole