Dragi parinti care sunteti intr-o relatie conflictuala cu partenerul, treceti printr-un divort sau deja ati divortat de ceva timp. Relatia voastra a ajuns in acest punct din diverse motive, insa cu siguranta asta nu este problema copilului sau a copiilor vostri.

Copilul are un tata si o mama. Pentru dezvoltarea lui psihica si emotionala este foarte important sa pastreze o legatura normala cu ambii dintre voi. Pe el il doare si il impovareaza cand aude injurii facute de un parinte la adresa celuilalt. "Ma-ta aia este...", "tac-tu este asa si pe dincolo". Inteleg ca aveti resentimente unul fata de celalalt, dar nu-l bagati pe copil la mijloc, incercand sa il atrageti de partea voastra in razboiul acesta al orgoliilor si resentimentelor reciproce.

Dati dovada de lipsa de empatie, ca sa nu mai spun de maturitate si intelepciune cand cautati in copilul vostru un aliat impotriva parintelui sau. Traumatizati copilul in incercarea voastra de a-l indeparta de mama sau de tatal sau. Parintele in cauza te-a parasit pe tine, nu pe "voi". Tu suferi si vrei ca al tau copil sa sufere si el? Nu crezi ca este suficient ca nu are liniste si armonie, mai trebuie sa il incarci si tu cu problemele tale de adult pe care nu ai fost capabil sa le rezolvi cum ar fi normal sa o faca un adult?

divort cu copii

Te gandesti ca ii sadesti in minte sentimente de vinovatie si rusine deoarece simte ca te tradeaza atunci cand il iubeste si isi doreste sa fie in preajma celuilalt parinte? Tie ti-ar placea ca cineva sa iti vorbeasca de rau mama sau tata?

Alienarea parinteasca este pedepsita prin lege, dar nu este suficient. Important ar fi ca tu, ca adult, sa iti asumi ca ai facut copilul cu omul pe care acum il urasti si sa ii dai voie copilului sa isi iubeasca ambii parinti, asa cum este normal. Nu este vina lui ca tu te-ai razgandit intre timp.

In razboiul dintre tine si actualul sau fostul tau partener copilul nu ar trebui sa fie un instrument de santaj si nici complicele tau. Copilul sufera si asa destul. Daca spui ca iti iubesti copilul, maturizeaza-te si comporta-te ca un adult responsabil.

Sursa: Ursula Sandner

 

Jucarii pentru copii isteti

10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...
Cum învățăm să numărăm prin joacă?
De la o vârstă fragedă copiii încep să memoreze cuvintele pe care le aud la părinți, astfel pot face cunoștință cu mediul înconjurător. Dacă fructele, culorile și legumele pot fi învățate prin observarea directă, cifrele devin o problemă din cauza succesiuni obligatorii. Este minunat cât de repede copiii rețin cuvintele ce numesc cifre, însă e mult mai greu să înțeleagă semnificația, rolul și organizarea logică a acestora. Unul dintre cele mai ef...
Mai mult...

Mai multe articole