Este ceva mai reconfortant pentru un copil decat sa simta atingerea usoara a tatalui sau a mamei lui? Se spune ca atingerea "vorbeste" mai tare decat cuvintele si este prima noastra forma de limbaj. Este adevarat! Cand un tata ofera o imbratisare copilului sau mama il freaca pe spate cand plange, atingerea declara fara echivoc: "Te iubesc." Aceasta comunicare silentioasa, dar evidenta intre un parinte si copil este puternica si nu vom supraestima niciodata impactul pozitiv pe care il are asupra copilului.

• Cand va mangaiati copilul, indiferent de varsta, amintiti-va ca legatura poate juca un rol important in drumul tau de a-i comunica dragostea si sprijinul tau.

• Este important pentru parinti sa fie atenti la semnele pe care le trimit copiii lor si sa invete sa decodeze combinatia potrivita pentru tipul si frecventa de contact care se potrivesc copiii lor in functie de moment. Uneori, prea multe imbratisari fac copii agitati. Daca acesta este cazul, incetati.

puterea atingeriiDeci, invata sa decodezi semnele pe care copilul le trimite. Aminteste-ti ca legatura vorbeste mai tare decat cuvintele si atunci cand este folosita cu sensibilitate, aceasta trimite un mesaj marcat de dragoste si de siguranta.

Cercetarile arata ca cei mai multi copii care sunt atinsi, plang mai putin. Stim, de asemenea ca simpla atingere a unui parinte are nu doar un efect de siguranta asupra copilului, ea este dovada ca il ajuta sa creasca si sa se dezvolte.

 

Articol de Barbu Antoneta

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole