Este ceva mai reconfortant pentru un copil decat sa simta atingerea usoara a tatalui sau a mamei lui? Se spune ca atingerea "vorbeste" mai tare decat cuvintele si este prima noastra forma de limbaj. Este adevarat! Cand un tata ofera o imbratisare copilului sau mama il freaca pe spate cand plange, atingerea declara fara echivoc: "Te iubesc." Aceasta comunicare silentioasa, dar evidenta intre un parinte si copil este puternica si nu vom supraestima niciodata impactul pozitiv pe care il are asupra copilului.

• Cand va mangaiati copilul, indiferent de varsta, amintiti-va ca legatura poate juca un rol important in drumul tau de a-i comunica dragostea si sprijinul tau.

• Este important pentru parinti sa fie atenti la semnele pe care le trimit copiii lor si sa invete sa decodeze combinatia potrivita pentru tipul si frecventa de contact care se potrivesc copiii lor in functie de moment. Uneori, prea multe imbratisari fac copii agitati. Daca acesta este cazul, incetati.

puterea atingeriiDeci, invata sa decodezi semnele pe care copilul le trimite. Aminteste-ti ca legatura vorbeste mai tare decat cuvintele si atunci cand este folosita cu sensibilitate, aceasta trimite un mesaj marcat de dragoste si de siguranta.

Cercetarile arata ca cei mai multi copii care sunt atinsi, plang mai putin. Stim, de asemenea ca simpla atingere a unui parinte are nu doar un efect de siguranta asupra copilului, ea este dovada ca il ajuta sa creasca si sa se dezvolte.

 

Articol de Barbu Antoneta

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole