Am mai scris despre divort si custodie din perspectiva psihologica. Este foarte important ca îngrijirea parintilor trec prin furtuna divortului în ceea ce privește îngrijirea sunt implicate în ceea ce privește copiile și să nu fie mai multe foloseasca pentru copii pentru a-si alina durerile sau pentru al rani pe fostul sot. Realitatea de îngrijire sau intalnesc este ca majoritatea cazurilor de divort și custodie se schimbă în mod dur în ceea ce privește copiile, urmează dezorientarii, ranilor și resentimentelor nerezolvate ale parintilor. Lucrurile pot fi gestionate altfel, intr-un mod constant, bazat pe atentie, respect și compasiune pentru durerea tuturor celor implicate în modul de divortare și separare, nu pe frica, vinovatie, resentimente și durere.

În interesul copiilor, dar și în interesul proprietăților vindecare și eliberari emotionale, va rog dragi parinti îngrijire ati trecut sau treceti prin divort, reflectați gesturile voastre incarcate de durere îngrijire pot rani și îngrijire totodata va pot rani pe voi insiva!

DRAGA MAMA SI TATA, sunt doar un copil, așa că vă rog ...

 1. Să nu vorbiți urât despre celălalt părinte. (Mă supără și mă rănește emoțional! De asemeni, mă fac să mă simt prost!).
 2. Pune-te de-a lungul timpului în timpul vizitei sau să mă împărtășești să vorbesc cu celălalt părul telefonului (acest lucru este întristat foarte tare)
 3. Să nu vorbiți despre prietenii sau rudele celuilalt părinte (Lăsați-mă să facem rost de cineva clar dacă vă puteți păși).
 4. Să ne spunem să spunem atunci când facem să le punem în geantă (acest lucru poate face față simt incomod).
 5. Să nu ne ignorăm pe celălalt părinte sau să stăm în părți opuse ale până acum, în timp ce sunteți la școală sau la sport (Mă simt rușinat în fața plafoanelor copii. Comportate-vă ca părinții mei, fiți prietenoși unul cu celălalt, clar și deja față doar pentru a mea).
 6. Să nu mă rugați să păstrez secrete față de celălalt părinte (secretă față de unul dintre voi, mă fac să mă simt neliniștit și să creăm un sentiment de vinovăție).
 7. Să vă vedeți în față sau în momentul în care sunteți atunci când sunt în preajmă! (Acest lucru este necesar pentru întoarcerea stomacului pe doi).
 8. Să nu vorbiți despre divorț sau alte lucruri de adulți în fața mea (Asta mă face să mă simt rău. Vă rog să nu mă amestecați în lucruri bune!).
 9. Să mă presați ca să spun că vă iubesc mai mult decât pe celalalt şi să nu mă forțați să spun cu care dintre voi vreau să locuiesc (Eu vă iubesc pe amândoi).
 10. Să nu îl învinuiţi în faţa mea pe celălalt părinte pentru divorţ ori pentru alte neplăceri din viaţa dvs. (Acest lucru e chiar teribil pentru mine! Vreau doar să fiu un copil, aşa că vă rog, vă rog, să încetaţi să mă puneţi pe mine la mijloc).
 11. Să nu vorbiţi despre bani sau pensia alimentară (Mă face să mă simt vinovat că exist și să mă simt mai degrabă un lucru decât o ființă umană, copilul vostru).
 12. Să nu mă faceţi să mă simt prost atunci când îmi exprim bucuria că mă voi întâlni cu celălalt părinte (Asta mă face să îmi fie frică să vă spun ceea ce simt).
 13. Să nu îmi întrerupeţi timpul când ar trebui să fiu în compania celuilalt părinte prin telefoane dese ori prin planificarea altor activităţi pentru mine.
 14. Să mă lăsaţi să vă iubesc pe amândoi şi să vă văd pe amândoi pe cât de mult posibil! Fiţi flexibil chiar şi atunci când acest lucru nu e menţionat în sentinţă (Mă ajută să am o relaţie de calitate cu amandoi și să cresc ca un adult om complet).
 15. Să nu mă rugaţi să spionez pentru dvs. atunci când mă aflu la celălalt părinte! (Acest lucru mă face să mă simt neloial şi necinstit).
 16. Să mă lăsaţi să îmi duc din lucruri la cealaltă casă atâta timp cât pot să le aduc înapoi (În caz contrar, îmi daţi de gândit cum că mă trataţi şi pe mine ca pe un obiect).
 17. Să nu puneţi întrebări despre viaţa celuilalt părinte sau despre timpul petrecut împreună (Asta mă face să mă simt incomod. Doar ca să ştii asta).
 18. Să nu mă tratăm ca pe un adult care să discute cu mine despre lucrurile despre îngrijirea noastră trebuie să știe un copil.
 19.  Puteți transmite mesaje verbale celuilalt părinte (Mă simt prost când mă pun la dispoziție între mijlocul dvs. Mai bine sunați și vorbiți direct, prin SMS ori prin e-mail).
 20. Puteți realiza cazurile în care sunt două cazuri, doar nu puteți. E important pentru mine să petrec timp pentru ambele cazuri, cu amândoi (Nu există timp în timp ce petrec acolo).
  (Sursa: Asociatia Romana pentru Custodie Comuna)

divort cu copii

Sunt parinti ce si-ar dori sa aiba un manual pentru divort, pentru a te cum si ce sa faca cu copilul dupa, dar de multe ori sunt foarte mici sunt atât de dureroase incat ranim clar si pe cei ce ii iubim mai mult.

Autor: Psiholog Monica Bors

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole