Un studiu recent realizat la Universitatea de Medicina Emory, din Atlanta, a aratat ca este posibil ca anumite informatii sa se mosteneasca din generatie in generatie prin modificari chimice care au loc in ADN. Testele au demonstrat ca soarecii pot transmite catre generatiile viitoare informatii cu privire la experientele lor traumatice sau stresante (in studiu s-a folosit ca reper mirosul unei flori de cires).

Potrivit publicatiei Telegraph, Dr Brian Dias, de la departamentul psihiatrie de la Universitatea Emory, a declarat ca: "Din punct de vedere translational, rezultatele studiului ne permit sa apreciem modul in care experientele unei persoane, chiar inainte de a concepe urmasi, influenteaza semnificativ atat structura cat si functia sistemului nervos al generatiilor viitoare."

"Un astfel de fenomen poate contribui la transmiterea intre generatii a unui potential risc pentru tulburari neuropsihiatrice cum ar fi fobiile, anxietatea si tulburarea de stres post traumatica.

Acest lucru sugereaza faptul ca experientele sunt intr-un fel transferate din creier in genom, putand fi astfel transmise generatiilor ulterioare.

Cercetatorii intentioneaza sa continue cercetarile pentru a intelege cum se stocheaza de fapt informatiile in ADN. De asemenea, ei vor sa verifice daca pot fi observate efecte similare in genele oamenilor.

Profesorul Marcus Pembrey, un genetician pediatru de la Universitatea College din Londra, a declarat ca studiul furnizeaza "dovezi convingatoare" in legatura cu transmiterea ereditara a memoriei. El a mai adaugat ca: "Studiul este relevant pentru aspecte legate de fobii, anxietate si tulburari de stres post traumatic. In plus trateaza subiectul controversat legat de transmiterea memoriei ancestrala, din generatie in generatie.", "Este timpul ca cercetatorii din sanatatea publica sa ia serios in considerare raspunsurile transgenerationale umane.", "Cred ca nu vom intelege pe deplin tulburarile neuropsihiatrice sau de obezitate, de diabet sau orice alte tulburari metabolice, fara sa luam in considerare o abordare mai larga intre generatii."

memorie genetica

Profesorul Wolf Reik, Seful Departamentului de Epigenetica de la Institutul Babraham din Cambridge, a declarat, insa, ca este nevoie de cercetari suplimentare inainte ca aceste rezultate sa poate fi aplicate pe oameni.

El a spus ca: "Asemenea rezultate sunt incurajatoare, deoarece sugereaza ca exista o mostenire intre generatii si aceasta este mediata de epigenetica. Cu toate acestea, este nevoie de studii amanuntite suplimentare realizate pe animale, inainte ca aceste rezultate sa fie extrapolate la om."

Oare ADN-ul nostru poate sa contina si amintiri spirituale si cosmice care se pot transmite din generatie in generatie de la stramosii nostri?

sursa: http://themindunleashed.org/2014/01/scientists-found-memories-may-passed-generations-dna.html

 

Jucarii pentru copii isteti

10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...
Cum învățăm să numărăm prin joacă?
De la o vârstă fragedă copiii încep să memoreze cuvintele pe care le aud la părinți, astfel pot face cunoștință cu mediul înconjurător. Dacă fructele, culorile și legumele pot fi învățate prin observarea directă, cifrele devin o problemă din cauza succesiuni obligatorii. Este minunat cât de repede copiii rețin cuvintele ce numesc cifre, însă e mult mai greu să înțeleagă semnificația, rolul și organizarea logică a acestora. Unul dintre cele mai ef...
Mai mult...

Mai multe articole