Sunt persoane care sunt atat de dependente de aprobarea sau parerile altora, incat nici nu pot decide pentru ele insele ce le place, ce ii face fericiti si ce nu.

Cand simt o bucurie vis-a-vis de o realizare a lor, insa o persoana pe care au investit-o cu incredere le descalifica bucuria, se indoiesc si chiar ajung sa creada ca nu au niciun motiv de bucurie.

Faptul ca se lasa influentati de cei apropiati sau de gura lumii ii indeparteaza atat de mult de ei insisi, incat nu isi dezvolta o personalitate proprie, ci raman doar niste marionete manipulate de parerile altora.

Nu isi dau voie sa asculte de vocea lor interioara, sa gandeasca cu mintea lor proprie, sa detina controlul asupra vietii lor. Nu stiu cine sunt, ce isi doresc de la viata, ce le place si ce nu pentru ca nu are niciun sens sa depuna acest efort atat timp cat vointa lor va fi descalificata de altii. Si pentru ca aprobarea celorlalti este mai importanta decat orice pe lumea asta, isi traiesc viata avand in minte un singur scop: sa ii multumeasca pe cei din jur.

Astfel, parintii, prietenii sau mentalul colectiv le decid viata. Altii hotarasc daca sunt sau nu fericiti in relatie, daca este ok sau nu jobul pe care il au, altii le spun cum sa se imbrace, ce masina sa conduca, cum sa isi decoreze casa s.a.m.d.

Acesti oameni isi traiesc existenta incercand mereu sa se adapteze la diferite sabloane, iar cand ceva din interiorul lor ii face sa se indoiasca de felul in care traiesc, isi inabusa rapid acea voce, descalificand-o.

Indepartandu-se atat de mult de ei insisi, ajung sa fie forme fara fond, masti fara personalitate, macinati de conflicte interioare si apasare sufleteasca. Pentru ca nu poti sa te negi mereu pe tine si sa fii sanatos psihic si fizic.

Nu le mai permite altora sa iti spuna cum sa traiesti si ce ar trebui sa simti. Nu te mai lasa influentat de nicio persoana, indiferent cat de atasat este tu de acel om. Nu mai accepta sa fii o copie lipsita de vointa si personalitate proprie.

Daca vrei sa traiesti implinit, sa simti bucuria de a trai, este necesar sa incepi sa te pui pe tine pe primul plan in viata ta, sa decizi tu cu mintea ta proprie ce inseamna fericirea pentru tine si sa traiesti in acord cu vocea ta interioara. Iar daca altora nu le convine, este problema lor, nu a ta.

sursa: Ursula Sandner

ursula sandner

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole