Un foarte drăguţ studiu recent arată că îmbrăţişarea copilului prematur cât timp sunt încă în spital dar şi după aceea îi ajută să se simtă bine pe toată durata vieţii lor. Cercetarea, condusă de Ruth Feldman, profesor de psihologie şi neuroştiinţe la Bar-Ilan University din Tel Aviv, a comparat prematurii care au fost ţinuţi în braţe în terapia intensivă neonatală cu cei care nu au fost ţinuţi în braţe mai târziu în timpul vieţii iar rezultatele au fost uimitoare. Mult mai mulţi din cei care au fost ţinuţi în braţe aveau o stare bună de dezvoltare şi emoţională comparativ cu cei care nu au fost ţinuţi în braţe. Dar, nu numai prematurii au nevoie să fie ţinuţi în braţe.

imbratisare mama copil

Toţi copiii (toate fiinţele umane) au nevoie de îmbrăţişare. Iată unele din beneficiile dovedite ale îmbrăţişării copilului:

1. Copiii ţinuţi în braţe tind să doarmă mai bine. Conform acestui studiu, copiii care au fost ţinuţi în braţe au avut modele de somn mai organizate şi mai predictibile decât cei care nu au fost ţinuţi în braţe. 

2. Copiii ţinuţi în braţe au frecvenţe respiratorii şi cardiace mai stabile. Studiul a demonstrat, de asemenea, că foştii prematuri care au fost îngrijiţi tip cangur, adică au fost ţinuţi în braţe mai des, au avut o funcţie respiratorie mai bună.

3. Copiii ţinuţi în braţe reacţionează mai bine la stress. Copiii în vârstă de 10 ani care fuseseră ţinuţi în braţe mai mult se descurcau mai bine în situaţii de stress faţă de ceilalţi. Studiul a arătat acest lucru prin intermediul nivelelor de cortizon (un hormon legat de stress) măsurat în salivă în momentul în care copiii se aflau în situaţii producătoare de anxietate precum susţinerea unei prezentări la şcoală.

4. Copiii ţinuţi în braţe au reale beneficii sociale. Într-un alt studiu s-a dovedit că există o legătură clară între ţinerea în braţe a copilului în primii ani de viaţă şi răspunsurile lor emoţionale ulterioare în viaţă. Copiii care au fost atinşi şi ţinuţi în braţe în primii ani de viaţă au avut nivele mai mari de hormoni de legătură socială.

Deci, acum veţi şi mai multe motive să vă ţineţi în braţe copii aşa că ... mergeţi şi luaţi-i în braţe. Şi voi şi ei doriţi cu disperare acest lucru. Alt beneficiu al îmbrăţişării? Atât la copii cât şi la adulţi, îmbrăţişarea eliberează ocitocină, hormon cunoscut şi sub numele de „hormonul stării de bine”. Oooo!

După Nicole Fabian-Weber; Sursa: ttp://thestir.cafemom.com/baby/166594/the_amazing_longterm_health_benefits

Tradus de:  BABY CARE SIBIU

 

Jucarii pentru copii isteti

10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...
Cum învățăm să numărăm prin joacă?
De la o vârstă fragedă copiii încep să memoreze cuvintele pe care le aud la părinți, astfel pot face cunoștință cu mediul înconjurător. Dacă fructele, culorile și legumele pot fi învățate prin observarea directă, cifrele devin o problemă din cauza succesiuni obligatorii. Este minunat cât de repede copiii rețin cuvintele ce numesc cifre, însă e mult mai greu să înțeleagă semnificația, rolul și organizarea logică a acestora. Unul dintre cele mai ef...
Mai mult...

Mai multe articole