Iti place ciocolata cu lapte, neagra sau cu migdale? Dar ati incercat si gusturi mai surprinzatoare? Piper, scortisoara, anason, lamaie, cimbru, ghimbir ... acest fel de mancare divina acum combinata cu condimente, fructe sau cu plante aromatice. Descopera sfaturile si retetele urmatoare pentru a-ti surprinde papilele gustative.

Ciocolata este unul dintre putinele produse care merge minunat de bine, cu multe ingrediente. Este tot o chestiune de gust ...

Ciocolata cu condimente

Combinatia de ciocolata si condimente este printre cea mai apreciate de ciocolatieri. Ciocolata cu piper este un clasic in sud-vest, care poate surprinde papilele gustative si ale unui amator. Pepper Ciocolata este, de asemenea, din ce in ce mai frecventa, desi este, la inceput, degustatorii sa fie rezervati. Dar, apar condimente noi, cu gusturi mai putin puternice. Astfel, vom gasi combinatia ciocolata cu ghimbir, foarte populara , in special printre australienii. Ciocolata cu chimen este, de asemenea din ce in ce mai usor de gasit ... sau de facut!

ciocolata cu planteCiocolata calda cu condimente

1/2 litru de lapte semi-degresat

100 g ciocolata bogata in cacao

1 baton de vanilie

1 lingura de cafea sau scortisoara

1 varf de cutit de nucsoara

4 linguri de zahar

Mod de preparare

Impartiti batonul de vanilie in doua parti egale si puneti o parte intr-o cratita cu laptele rece, scortisoara si nucsoara. Incalziti laptele, si opriti focul inainte de fierbere. Lasati laptele sa infuzeze timp de 1 ora. Scoateti batonul de vanilie. Topiti ciocolata pe foc sau in cuptorul cu microunde, cu o lingura de apa. Incalziti laptele si turanti-l treptat peste ciocolata topita, dupa care adaugati zaharul. Amestecati energic. Consumati-o calda!

Ciocolata cu plante si ierburi

Ciocolata se intelege bine cu alte plante! Ca dovada, asocierea cu menta, atat de britanica! Povestea nu spune daca aceasta este descoperita de englezi sau daca acestia sunt cei care au inventat amestecul de ciocolata, cu ceai. Exista, de asemenea, din ce in ce mai multa ciocolata de baut, aromatizata cu plante. De exemplu, ciocolata cu anason sau cu scortisoara. Daca sunteti in cautarea unui gust mai pronuntat, apeleaza la ierburile aromatice. Cimbrul este, astfel, o planta interesanta pe care puteti sa o amestecati cu viitoarele prajituri.

Buseuri de ciocolata cu menta

500 g buseuri cu aroma de menta

100 g nubati de ciocolata neagra

Mod de preparare:

Puneti ciocolata taiata in bucati intr-o cratita. Adaugati 2 linguri de apa si puneti tigaia pe foc foarte mic. Odata ce ciocolata se topeste, luatiti tava de pe joc si amestecati cu o spatula ciocolata pana se omogenizeaza. Scufundati buseurile cu aroma de menta in ciocolata pentru a le acoperi astfel doar pe jumatate. Puneti-le pe un raft sa se usuce. Puteti pastra aceste buseuri timp de aproximativ opt zile.

Ciocolata si fructele

ciocolata cu fructePentru nuntile foarte indraznete, sau gusturi puternice, trebuie sa incercati combinatii mai usoare, cum ar fi ciocolata cu fructe. In plus fata de banane sau visine desigur inevitabile, exista mai multe duete cu gust delicios.

Pentru a incerca diferite fructe, cel mai simplu mod este de a face un fond de ciocolata. Va puteti bucura de fructe la alegere. Ideal pentru a vedea imediat ce combinatii va plac.

Puteti opta, de asemenea, pentru fructe confiate cu ciocolata, cum ar fi caisele. Dar alta combinatie este de ciocolata cu citrice: portocale sau chiar lamai. Fructele de padure sunt, de asemenea, tot mai mult incorporate in preparatele de ciocolata.

Ciocolata cu fructe:

½ de litru de suc de portocale

400 g de capsuni

3 piersici

4 caise

150 g de zmeura

300 g de cirese

4 prune

2 pere

250 g de ciocolata

2 linguri cu smantana

Mod de preparare

1. Spalati si pasati capsunile. Treceti zmeura prin jet de apa. Spalati si taiati intr-un castron caisele si prunele.

2. Decojiti piersicile si perele, apoi taiati-le in sferturi, dar aveti grija sa scoateti samburii, respectiv semintele. Spalati si uscati cirese. Amestecati cu sucul de portocale.

3. Rupeti ciocolata in bucati, topiti-o intr-o tigaie sau in cuptorul cu microunde. Luati-o de pe foc dupa ce s-a topit si adaugati sucul de portocale si smantana. Se amesteca bine.

4. Rasturnati ciocolata intr-un castron. Puneti fructele in cupe.

5. Serviti-le cat mai curand. Fiecare oaspete va lua fructele cu o frigaruie sau o scobitoare si o va trece prin ciocolata.

Banane cu ciocolata

ciocolata cu banane4 banane

5 linguri de unt

3 linguri rase de zahar

2 linguri de zahar pudra

1/4 litru de crema de vanilie

50 g de ciocolata

Mod de preparare:

Se taie bananele pe jumatate pe lungime si se prajesc intr-o tava care contine 2 linguri de unt si 3 linguri de zahar. Atunci cand bananele sunt bine rumenite, se pun pe un platou si se acopera cu crema de vanilie. Se topeste ciocolata la foc mic, cu trei linguri de unt si zahar pudra. Se amesteca bine si se toarna peste platou.

Condimente, ierburi, fructe ... nimic nu va impiedica sa faceti amestecuri proprii pentru a gasi combinatii de idei gustoase.

Pofta buna!

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole