Aspirina vegetala
Aspirina vegetala a fost descoperita in urma cu aproximativ 200 ani, de un chimisl...
Dificultate: usor
Timp de preparare: 15 min
Timp de coacere: 45 min
Este gata in 60 min
- 200 g de biscuiti
- 70 g unt
- 200 g de branza proaspata
- 2 linguri de branza de vaci
- 2 oua
- 80 g de zahar
- 100 g ciocolata neagra
- 1 lingurita de cacao
- 50 g de portocale confiate
1. Se farama biscuitii intr-un castron. Se amesteca impreuna cu untul topit. Se pune amestecul intr-o tigaie cu diametrul de 18/20 cm, cu fund detasabil sau se imbraca o placa in hartie de pergament si se pune pe fundul tigaii apoi se pune placinta, sau pur si simplu puneti hartie de copt pe fundul tigaii si se toarna compozitia pe care urmeaza sa o faceti. Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde sau in bain marie.
2. Se freaca zaharul si branza intr-un castron pana se face o crema.
3. Se adauga ouale, branza de vaci, ciocolata topita si portocalele confiate tocata. Se toarna amestecul peste crema de branza pregatita anterior. Se pune compozitia sa se coaca 45 de minute in cuptorul preincalzit, la foc mediu ( termostatul sa fie la 5 ). Se scoate placinta cu branza, se lasa sa se raceasca inainte sa se taie in patrate mici si se pudreaza cu cacao.