Pizza este atat de versatila si foarte sanatoasa in varianta raw. Reteta de Pizza raw de mai jos este pentru 4 persoane si apartine BunRaw Bunătăţi Raw Vegane.

Ingrediente pentru blatul raw vegan:

  1. 2 cani si jumatate de legume amestecate, cum ar fi radacina de patrunjel, morcov, dovlecel, cartof dulce, ardei rosu
  2. Jumatate de cana de nuci romanesti, hidratate 4 ore si scurse
  3. O jumatate de lingurita de sare de Himalaya 
  4. Apa, dacă mai este necesara

Pregatirea aluatului de pizza:

Vegetalele se amesteca in procesor (cu lama S) pana cand devin bucati mici. Transferam totul intr-un castron. Separat, mixam nucile si, dupa gust, le putem lasa bucati mai mari, pentru a conferi o textura crocanta aluatului. Adaugam si nucile in castron si amestecam cu restul de ingrediente pana devine un aluat lipicios. Aluatul se intinde pe hartie pergament si se lasa in deshidrator (sau in cuptorul clasic, cu usa deschisa, la max. 40°C) timp de 6-8 ore. Când s-a uscat deasupra, se dezlipeste de pe hartie, se intoarce si se mai lasa la uscat la aer inca 3 ore sau pana la uscarea completa.

Ingrediente topping pizza:

  • 1 cana de nuci Caju, hidratate min. 2 ore si scurse
  • 1 lingura tahini
  • 1-2 catei usturoi
  • Un sfert de lamaie stoarsa pe loc 
  • Piper, sare de Himalaya, turmeric, coriandru, boia de ardei dulce
  • Apa, dacă mai este necesara

Instrucțiuni de preparare PIZZA raw-vegan:

În blender, se proceseaza toate ingredientele, cu excepția apei, se adaugă apă până cand toppingul are o textura cremoasa, dar ferma. 
Toppingul se intinde in strat gros peste blatul deja pregatit de pizza. Deasupra se toarna, rand pe rand, in straturi: maslinele verzi, ciupercutele marinate o jumatate de ora in zeama de lamaie, rosii cherry, optional frunzulite de patrunjel, busuios sau coriandru verde, dupa gust.

Reteta pizza raw vegana cu masline si ciuperci

Se mananca cu mare bucurie alaturi de oameni buni!

Mai multe retete raw vegane la BunRaw Bunătăţi Raw Vegane

 

Mai multe articole