Datorita faptului ca sistemul imunitar al bebelusilor este mai sensibil decat al celor mai mari, trebuie sa acordam o atentie sporita germenilor nocivi ce pot intra in contact cu bebelusul prin intermediul biberoanelor si veselei folosite la hranirea bebelusilor.

Parintii si bunicii realizau sterilizarea biberoanelor prin spalare si fierbere, dar aceste metode duceau si la degradarea rapida a biberoanelor si tetinelor, iar apoi trebuiau reclatite cu apa, creand astfel predispozitia de a fi reinfectate cu diversi patogeni.

Asa ca ne-am propus sa realizam un material referitor la sterilizarea biberoanelor si a veselei, iar pentru acesta am cerut sprijinul partenerilor nostri de la www.bebemarket.ro pentru a ne pune la dispozitie cateva sterilizatoare pe care sa le testam.

Am primit spre testare 3 sterilizatoare pentru biberoane, un sterilizator electric Vapo Rapid pentru 6 biberoane produs de NUK, un sterilizator electric de la Tigex si un sterilizator pentru microunde Expres tot de la Tigex.

Dintre cele 3 sterilizatoare, cel mai mult ne-a placut sterilizatorul produs de NUK. De ce? In primul rand eu sunt atenta la calitatea materialelor, iar felul in care se imbina componentele unele cu altele, este unul dintre criteriile prin care poti aprecia calitatea unui produs/obiect. In al doilea rand cablul de alimentare este suficient de gros, lung si bine izolat. Al treilea aspect care m-a ajutat in realizarea clasamentului este usurinta cu care poate fi folosit - usor si eficient.

Sterilizatorul NUK Vapo Rapid este mai spatios fata de alte sterilizatoare pe care le-am testat, poate fi folosit pentru sterilizarea simultana a pana la 6 biberoane, cu tot cu accesorii (tetine, capace de protectie si inel de siguranta).

Principiul de functionare a sterilizatoarelor de biberoane

Sterilizarea biberoanelor, a veselei si a accesoriilor se realizeaza cu ajutorul aburilor fierbinti, pe plita de vaporizare se toarna o cantitate de apa specifica fiecarui tip de sterilizator in parte, aceasta este incazita si se transforma in abur fierbinte (peste 90 grade C), acesta patrunde in toate spatiile, distrugand astfel foarte bine toti agentii patogeni si curatand in acelasi timp de impuritati.

Cum se utilizeaza sterilizator electric Vapo Rapid NUK pentru 6 biberoane?

sterilizator biberoane nuk- Biberoanele se aseaza intr-un suport special pentru biberoane (se pun descoperite, fara capace si inele, altfel se pot deforma), acesta la randul sau se aseaza peste incinta de vaporizare a sterilizatorului. In unul dintre locasurile pentru biberoane se pot pune si capacele de protectie a biberoanelor, se pot pune unul peste altul, pentru a avea mai mult spatiu pentru accesorii in cosul special.

- Deasupra se pune cosul pentru accesorii in care punem tetine, lingurite si alte obiecte ce dorim sa le sterilizam.

- Apoi se pune capacul sterilizatorului, in partea superioara, se introduce in priza si se apasa butonul de pornire.

- Un led de control se va aprinde daca aparatul functioneaza, si se va stinge automat in momentul in care sterilizarea s-a finalizat.

Am fost impresionat placut la sterilizatorul NUK, ca desi producatorul recomanda a fi folosit pentru sterilizarea doar a biberoanelor NUK, am putut sa il folosesc pentru toate tipurile de biberoane testate fara nici o dificultate.

Atentie!

Se sterilizeaza doar biberoane si accesorii ce nu se deterioreaza la fiereberea in apa, deoarece in timpul procesului de sterilizare se depaseste temperatura de 90 grade C.

Imediat dupa oprire, sterilizatorul va mai contine, vapori fierbinti de apa, ce se vor evacua prin orificiile speciale, pentru a evita sa va opariti, lasati aparatul sa se raceasca aproximativ 3 minute. Deoarece biberonele sunt destul de calde dupa sterilizare este indicat sa fie manipulate folosindu-se clestele special ce il primiti o data cu sterilizatorul.

Dezinfectarea este eficienta doar daca se respecta instructiunile producatorului, daca nu este oprit procesul de dezinfectare inainte de a se stinge ledul de control.

Impresii ale mamicilor ce au folosit cele 3 sterilizatoare de biberoane

Dupa ce am testat personal cele 3 sterilizatoare, le-am dat spre folosinta unor proaspete mamici, cu rugamintea sa ne impartaseasca impresiile sterilizarii biberoanelor si a accesoriilor cu acest sterilizator.

sterilizatoare biberoane tigex

Gerogiana a testat sterilizatorul electric Vapo Rapid NUK pentru 6 biberoane timp de 5 saptamani: "Inainte de a primi sterilizatorul Vapo Rapid NUK, sterilizam biberoanele prin fierbere, si dupa sterilizare ramanea pe biberoane o mazga ce se acumula in timp, de asemenea tetinele se deterioarau dupa o perioada. Un alt inconvenient major era timpul destul de mare consumat pentru sterilizare, fiind foarte dificil mai ales atunci cand trebuia sa ma ocup de cel mic.

Dupa ce am primit sterilizatorul de biberoane NUK, m-a impresionat ca sterilizarea biberoanelor se face foarte rapid, trebuie doar sa pun apa in sterilizator, apoi asez biberoanele, tetinele, capacele de protectie, linguritele si ce mai am nevoie in sterilizator, il bag in priza si apas pe buton, iar peste 7-8 minute sterilizatorul se opreste automat, si biberoanele sunt sterilizate."

Georgiana ne spune si despre ce a observat ca se intampla cu biberoanele ce au fost sterilizate cu sterilizatorul NUK: "Am ramas surprinsa ca acum tetinele nu se mai deterioreaza asa de repede, iar biberoanele sunt perfect curate, arata la fel ca in ziua in care le-am cumparat"

Valentina a primit spre testare un sterilizator de biberoane electric Tigex: "Am fost foarte incantata de acest sterilizator, este usor de folosit, si pot sa pun biberoanele la sterilizat chiar daca sunt cu fetita mea in brate, sterilizarea dureaza mult mai putin decat in cazul sterilizarii prin fierbere. Mi-a placut ca nu este nevoie sa folosesc nici o substanta pentru dezinfectare, si astfel nu mai risc sa ajunga in mancarea bebelusului diferite substante chimice "

sterilizator biberoane la microundeMaria a primit spre utilizare sterilizatorul pentru microunde Expres de la Tigex: "Pana acum nu am stiut ca exista un aparat de sterilizare biberoane ce poate fi folosit la cuptorul de microunde, acesta este compact si doar folosind mai putin de 200 ml de apa , in 4 minute biberoanele erau sterilizate si gata pentru a il hrani pe cel mic, este foarte usor de folosit, acum nu vreau sa mai aud de fiertul biberoanelor, e mult mai simplu cu un sterilizator"

Intretinerea sterilizatoarelor de biberoane

Sterilizatorul nu trebuie scufundat niciodata in apa deoarece contine componente electrice. Inainte de curatare trebuie scos din priza. Se sterge baza cu o carpa umeda, se curata incinta de vaporizare, cosul de accesorii, suportul de biberoane precum si capacul cu detergent lichid.

Deoarece mamicile nu au folosit apa distilata conform recomandarilor producatorului ci apa obisnuita de la robinet, sa depus putin calcar, dar care a putut fi indepartat usor punand pe plita de vaporizare un ameste de 35 ml apa calda cu 35 ml otet alimentar, pe care le-am lasat sa actioneze aproximativ 30 de minute.

Daca doriti sa achizitionati un aparat de sterilizat biberoanelor va recomandam sa le achizitionati de la partenerii nostri www.bebemarket.ro  ce au avut amabilitatea sa ne furnizeze cele 3 sterilizatoare pentru biberoane. Cei de la www.bebemarket.ro va pot furniza sterilizatoare de calitate la preturi corecte.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole