Dupa venirea pe lume a micutului tau, vine un moment cand va trebui sa se deplaseze alaturi de parinti, fie in plimbari scurte, fie in calatorii mai lungi. Siguranta este cel mai important aspect, scaunul auto fiind cel mai important accesoriu pentru calatorii, cat si  prudenta si bunele reflexe ale celui care conduce vehicolul. Este important ca scaunelul auto pentru bebelus sa fie prins in centura de siguranta a masinii, studiile de specialitate ajungand la concluzia ca cel mai sigur loc in masina pentru bebelus este pe mijlocul banchetei din spate.

bebelusul in masinaMamicile trebuie sa aiba la indemana tot ce este necesar pentru micul bebelus, cum ar fi scutece, biberoane etc. Ideal este sa cunoasteti exact traseul ce trebuie parcurs pentru a programa popasurile sau locul unde veti petrece noaptea. Este bine sa va ganditi la tot ce poate simplifica deplasarea si la ce este posibil sa aveti nevoie (biberoane si suzete sterilizate, incalzitor pentru biberon cu adaptor auto, scutece si servetele umede).

Calatoriile sunt un moment interesant pentru bebelusi, aduc noutate in viata lor, desi aceste calatorii necesita o pregatire minutioasa din partea parintilor.
Este foarte important, ca indifferent de starea bebelusului sa nu il ridicati din scaunul auto in timpul mersului. Faceti atatea pauze cate aveti nevoie pentru a linisti, hrani, schimba copilul chiar daca vor exista intarzieri in orarul planificat. Nu uitati ca nimic nu este mai important decat viata bebelusului dumneavoastra!

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole