Anemia este cauzată de deficienţa de fier în sânge.  Atunci când nu este destul fier în sânge, o persoană se va simţi epuizată, deoarece abilitatea să transporte oxigen prin corp este redusă.

Paşi

  1. Mănâncă puţină miere în fiecare zi. Consumând puţină miere de albine dizolvata în apă caldă zilnic, va creşte numărul de globule roşii. Însă copiilor sub 1 an, nu le este indicat a li se da miere de albine!!
  2. Verifică cu doctorul tău. Pentru copiii între un an şi cinci, doctorii ar putea, dacă este nevoie, să le prescrie o tabletă de fier şi acid folic.
  3. Nu îi da bebeluşului tău lapte de vacă în primul său an de viaţă. Laptele de vacă e o cauză foarte comună a deficienţei de fier la copii. Fierul e absorbit în sânge de 3 ori mai bine când este din laptele de mamă.

Sfaturi:

anemia la copiiSimptome generale ale anemiei includ: albul ochiilor să aibă o tentă albăstruie sau foarte palidă, sânge în scaun, unghii fragile, apetit scăzut, oboseală, dureri de cap, irascibilitate, faţă palidă, dificultăţi în respiraţie, limbă amorţită, pofte neobişnuite (referitor la mâncare) şi fragilitate. Simptomele s-ar putea să nu fie prezente dacă anemia are o forma uşoară.

Atenţionări:

  • Ţine-ţi toate produsele ce conţin fier undeva unde copiii să nu ajungă. Pot fi otrăvitoare când sunt luate în cantităţi foarte mari.
  • Întotdeauna cere părerea unui fizician înainte să îi dai copilului tău vreun medicament sau suplimente, inclusiv când doreşti să îi schimbi dozajul.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole