Daca credeai ca celulele stem se pot recolta doar din anumite zone in care extragerea acestora era destul de periculoasa sau doar la nastere din cordonul ombilical, constatam cu placere ca cercetatorii au mai descoperit si alte surse de celule stem, o astfel de sursa o prezinta trompele uterine sau ovarele. O echipa de cercetare de la Universitatea Saõ Paolo din Brazilia a pus in evidenta prezenta celulelor stem in trompele uterine. Numeroase studii vor trebui facute, inainte de testarea clinica a acestora.

O echipa de cercetare de la Universitatea Saõ Paolo din Brazilia a pus in evidenta prezenta celulelor stem in trompele uterine. Aceste organe feminine, cand sunt indepartate in cazul unei interventii ginecologice, ar insemna mult mai mult decat un simplu deseu chirurgical.

celule stem trompele uterine

Prelevarea de celule stem din trompele uterine ar constitui o noua alternativa la problemele celulelor stem embrionare umane. Ele deschid perspective pentru medicina regenerativa, dar, de asemenea, si pentru tratamentul de infertilitate.

Pentru Josephine Quintavale, de la Comments on Reproductive Ethics, „ aceste celule stem ar putea fi folosite pentru repararea trompelor uterine afectate, care sunt adesea un factor major de infertilitate feminina”.

Numeroase studii vor trebui facute, inainte de testarea clinica a acestora. Stephen Minger, specialist in celule stem de la King’s College London, sustine ca parerea sa personala este ca maduva osoasa si grasimea, raman a fi sursa majora de celule stem cea mai accesibila si cel mai putin intruziva. (BBC, 17 iunie 2009)

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole