Putine sunt femeile care nu au avut probleme cu cistita. Cistita este o inflamarea vezicii urinare in urma unei infectii. Daca ne uitam la studii, una din doua femei a trecut printr-un astfel de episod. In ciuda reputatiei de afectiune benigna, cistita nu trebuie tratata superficial. Cistita se caracterizeaza in principal prin disconfort in zona vezicii urinare, senzatie de urinare urgenta si frecventa marita a urinarilor si este cauzata fie de un microb fie de o iritatie chimica.

Femeile sunt expuse unui risc de 10 ori mai mare sa aiba probleme cu cistita in comparatie cu barbatii (da, si barbatii pot avea o forma de cistita). Predispozitia femeilor pentru aceasta afectiune este determinata mai ales de anatomia femeii: canalul uretrei (cel prin care iese urina) este mult mai scurt decat cel al barbatilor - are numai 3 cm lungime - iar orificiul sau este aproape de vagin si de anus ( zone colonizate cu diversi germeni ).

Recomandari pentru a scapa de cistita in mod natural

1. Evitati consumul de produse animale. Ouale in special, pot cauza o cistita persistenta care trece in cateva zile de la eliminarea tuturor oualor din alimentatie. Chiar si albusurile por avea efect iritativ. Laptele sau alte produse animaliere pot fi de vina. Toate produsele lactate trebuie sa fie eliminate cu grija inclusiv produsele cu zer precum si cu cazeinat si lactat de sodiu.

2. Toate produsele cu metilxantine trebuie eliminate din alimentatie. Acestea includ cafeaua, ceaiul, cola, ciocolata, etc. Aceste substante irita vezica urinara.

3. Toate condimentele inclusiv piperul, ghimbirul, scortisoara, nucsoara, cuisoarele, etc. trebuie eliminate. Aceste condimente le puteti inlocui utilizand ierburi aromate precum cimbru, busuioc, usturoi, ceapa, menta etc.

4. Beti multa apa - minim 1,5 litri pe zi, si in plus, o ceasca de ceai de brusture, de matase de porumb sau ceai de seminte de pepene verde dimineata si o ceasca seara. Deshidratarea actioneaza ca un agent care agraveaza cistita. Atat microbii cat si iritantii chimici sunt mai daunatori cand sunt concentrate, apa ii dilueaza, iar o apa filtrata este ideeala, si ajuta sistemul imunitar in lupta cu acestia.

cistita5. Evitati sa purtati lenjerie de corp sau dresuri din nylon sau alte fibre sintetice. Deschideti cusatura ciorapilor cu chilot in zona pelviana, 10-14 cm, pentru a permite circulatia aerului.

6. Nu faceti baie in cada in special nu cu spuma sau saruri de baie in apa. Chiar si sapunul si impuritatile rezultate din imbaiere pot irita vezica urinara.

7. Imbracamintea sanatoasa pentru cistita include doua elemente esentiale :

a) sa nu existe o banda stransa in jurul taliei sau abdomenului

b) pastrarea extremitatilor calde. Trebuie sa se faca tot ce este necesar pentru a se asigura caldura continua la maini si picioare. De regula aceasta inseamna ca pe vreme rece sa se poarte indispensabili lungi, cu pantaloni deasupra, ciorapi grosi cum sunt cei din lana sau sosete tricotate din fir gros sau pantaloni lungi mulati pe corp. Daca acestia din urma au o banda elastica stransa in jurul abdomenului, aceasta poate fi crestata cu foarfeca pentru a permite elasticului sa se desfaca, impiedicand orice compresiune a abdomenului. Nu trebuie sa ramana deloc semne pe piele din pricina hainelor prea stramte. Picioarele reci duc la o reducere reflexa a fluxului sanguin catre toate organele pelviene.

8. O baie fierbinte sau comprese calde aplicate pe partea inferioara a abdomenul precum si pe partea superioara a coapselor pot fi de mare ajutor. Aplicati caldura, fie sub forma de baie fie sub forma de comprese, timp de 20 de minute si sfarsiti cu 50 de secunde de comprese reci ca gheata sau 30 de secunde de dus racoritor. Aplicati 5-6 minute de caldura, urmate de 50 de secunde de aplicare rece. Repetati de 3 ori procedura.

9. Cand se goleste vezica, relaxati sfincterul o perioada de timp suficient de lunga, chiar facand o mica fortare pentru a goli complet vezica. Ultimele cateva secunde de golire reprezinta o curatare a vezicii prin comprimare, si in acel moment se elimina microbii si rezidurile celulare.

Puteti incerca si suplimentul URX, a fost creat special pentru a ajuta in infectii urinare.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole