Potrivit rezultatelor unui studiu efectuat in SUA, prezentat la conferinta anuala a Asociatiei americane de oncologie, care a avut loc la San Diego, femeile care consuma zilnic minim doua pahare de vin prezinta cu 51% mai multe riscuri de a se imbolnavi de cancer la san.

In cadrul studiului privind influenta alcoolului asupra aparitiei cancerului de san realizat de cercetatorii de la Universitatea din Chicago, care a durat sapte ani, au participat aproape 185.000 de femei aflate la menopauza.

Studiul a scos la iveala faptul ca un consum moderat de alcool - un pahar pe zi - creste riscul de cancer mamar cu 33%, in timp ce femeile care beau zilnic cel putin doua pahare de alcool prezinta cu 51% mai multe riscuri de a se imbolnavi fata de femeile abstinente.

consumul de alcool determina cancerul de san la femei

Rezultatele studiului confirma teoria expertilor britanici, potrivit careia alcoolul este cel mai important factor care favorizeaza aparitia cancerului de san, fiind responsabil de 5% din cele 44.000 de cazuri inregistrate anual in Marea Britanie. Consumul de alcool este vinovat, potrivit specialistilor, si de cresterea numarului de femei care sufera de boli hepatice si de probleme de fertilitate.

Statisticile guvernamentale din Marea Britanie arata ca o treime din femei consuma alcool peste limita recomandata saptamanal, iar reprezentantele clasei medii sunt mai mari consumatoare decat cele care au venituri mici.

Studiul cercetatorilor americani a aratat o legatura clara intre obiceiurile consumului de alcool si dezvoltarea uneia dintre cele mai comune forme de cancer la san, o forma alimentata si de excesul de hormoni sexuali, estrogen si progesteron.

Femeile care consuma bere prezinta putin mai multe riscuri de cancer de san decat cele care consuma vin. Insa vinul s-a dovedit mai periculos decat bauturile spirtoase. Asocierea a avut in vedere atat vinul si berea, cat si spirtoasele si a ramas valabila chiar si dupa ce s-au luat in considerare alti factori precum varsta, greutatea corporala si istoricul familial.

Specialistii cred ca alcoolul impiedica organismul sa descompuna estrogenul, un hormon care alimenteaza cresterea tumorilor canceroase. Produsii chimici formati in organism in timpul digestiei alcoolului sunt si ei asociati cu dezvoltarea cancerului mamar.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole