Studiile din ultimii ani au aratat ca femeile cu un nivel scazut al vitaminei D in sange sunt predispuse la a dezvolta cancer de san, dar si alte tipuri de cancer, indeosebi cel de colon. Deficitul de vitamina D in organism, afecteaza mult femeile care fac cancer la san, deoarece pot determina forme agresive ale bolii si durata de supravietuire este scazuta. Din fericire, soarele este cea mai simpla si ieftina metoda prin care ne putem creste nivelul de vitamina D.

Expunerea la soare a intregului corp in intervalul orar de 10-15, timp de 10 minute, duce la sinteza a cca. 10.000 UI de vitamina D. Aceasta valoare reprezinta un plafon fiziologic, cu alte cuvinte, o expunere mai indelungata nu duce la sinteza unor cantitati mai mari.

Din pacate, noi cautam sa ne ferim de soare, manifestand o teama exagerata de suplimentarea vitaminei D, si folosim tot felul de creme cu factori de protectie care impedica sinteza vitaminei.

Persoanele care sufera deja de diferite tipuri de cancer, in mod normal, nu le este recomandata o sedere de mai mult de 10 minute la soare, si sunt contraindicate suplimentele de vitamina D.

cancerul de sanSuplimentarea vitaminei D in doze de 2.000 UI/zi, mergand chiar pana la 10.000 UI/zi, este in prezent considerate a fi lipsite de riscuri.

Desi in cantitati mai mici, vitamina D se gaseste si in alimente precum pestele si produsele marine, in general. Cu toate astea, ea poate fi asimilata de organism doar la nivelul pielii, sub actiunea razelor ultraviolete, pe o cale comuna cu sinteza colesterolului.

Trebuie sa avem grija in schimb de medicamentele ce scad sinteza colesterolului. Acestea, totodata, scad si sinteza vitaminei D, impunand necesitatea suplimentarii acesteia. Cremele de protectie solara blocheaza apropate total sinteza de vitamina D la nivelul pielii. Pe timpul iernii, majoritatea persoanelor devin deficiente de vitamina D, datorita lipsei de expunere la soare.

Conform unor studii recente, se pare ca substantele toxice pe care le acumulam din aer, apa si alimente poluate contribuie intr-o mai mare masura la dezvoltarea cancerului de piele decat radiatiile ultraviolete singure.

Din pacate, publicului nu li s-au facut cunoscute benefiiciile vitaminei D, cum ar fi efectele crescute a apararii antiinfectioase, de prevenire a alergiilor, a bolilor autoimmune si a bolilor degenerative precum cancerul si asteroscleroza.

In concluzie, este recomandat sa zambim la soare tot timpul anului, expunandu-ne cel putin fata si bratele, de minim doua ori pe saptamana, intre orele 10-15 ( 10 -11 pe timpul verii). Daca nu reusesti sa sintetizezi suficienta Vitamina D, poti sa consumi suplimente cu vitamina D cum este Vitamina D lichida D-Drops.

 

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole