Pe lângă toate provocările ce vin la pachet cu apariția unui copil iubit în familie, la multe mame vine si căderea parului. Pentru o femeie, parul este un simbol al feminității sale. Multe femei când văd cât de mult par le cade după naștere, trăiesc o drama. Si totuși, este un efect normal și temporar, dar care nu trebuie ignorat. Îngrijind adecvat parul și scalpul, fenomenul se poate estompa. Putem ajuta scalpul folosind produse de calitate, compatibile cu pielea noastră, testate riguros și cu eficiență dovedită. Nu poți risca să testezi produse pe parul tău. Cu toate că mare parte din atenția si timpul tău este îndreptată către bebe, e important să-ți faci timp și pentru tine și să-ți programezi o consultație la un medic dermatolog când constați că căderea parului a depășit normalitatea. Astfel poți primi recomandări competente pentru a preveni și combate eficient căderea parului.

Majoritatea medicilor consideră că alopecia post-partum este în strânsă legătura cu schimbările hormonale ce au loc în corpul proaspetei mame, care influențează fazele de creștere ale firului de păr. Pe lângă asta, apar și deficiente de nutrienți, vitamine și minerale ce pot contribui la căderea masivă a părului.

În procesul de creștere a fiecărui fir de păr există două etape: cea de creștere, numită anageneză și cea de odihnă, numită telogen. Aproximativ 90% din părul nostru se află în faza numită anageneză, în timp ce restul de 10% intră în faza de odihnă, în care firul de păr rămâne în folicul până ce este împins spre creștere. În timpul sarcinii, nivelul ridicat de estrogen, coroborat cu circulația accelerată a sângelui, pot încetini acest ciclu natural de creștere și regenerare a firelor de păr. Acesta este și motivul pentru care unele femei se bucură de o podoabă capilară mai bogată pe parcursul sarcinii și de un păr strălucitor.

Imediat dupa naștere, nivelul de estrogen scade pana la normal, iar viața părului își reia ciclul firesc. Însă înainte de această regenerare a părului are loc, de cele mai multe ori, o cădere masivă a acestuia, denumită telogen effluvium, care poate provoca stres, dar trebuie să știm că este vorba doar despre eliminarea firelor de păr care în timpul sarcinii nu s-au regenerat. Acesta este un proces temporar, care începe de regulă în primele trei luni de după naștere, atingând vârful în luna a patra. Tot acest ciclu de creștere și regenerare reintră în normal la aproximativ un an după ce am devenit mame. Ce trebuie să știm este că, în anumite cazuri, această cădere a părului se poate petrece și în timpul sarcinii, deoarece hormonii acționează diferit, mai ales în primul trimestru, rezultatele fiind sesizabile în luna a patra sau a cincea.

       Diferența dintre alopecia post-partum și cea definitivă constă în faptul că pierderea permanentă a părului este un proces ce are loc gradual și nu atât de ușor sesizabil, în timp ce căderea părului după naștere se petrece rapid, subit și aparent dramatic. În plus, pot exista și alți factori care influențează pierderea părului în această perioadă: insolitul pe care o femeie îl traversează pe perioada sarcinii, o naștere dificilă, deficitul de vitamine și nutrienți și chiar și adaptarea la acest nou rol destul de solicitant în primele luni, care duce de multe ori la privarea de somn.

Aminexil Clinical 5 

       Deși căderea părului după naștere este o parte naturală a recuperării de după naștere, un consult la medicul dermatolog este recomandat în cazul în care acest fenomen persistă pentru o lungă perioada de timp. Una dintre gamele cele mai recomandate de medicii specialiști în tratamentul de regenerare a părului după naștere este Dercos de la Vichy. Acesta este un brand dermatocosmetic specializat în sănătatea scalpului și a părului, având formule ce respectă microbiomul pielii capului, cu un conținut bogat de ingrediente active cu eficacitate ridicată. În cazul șamponului, ce contine Aminexil, o moleculă de referință, acționează împotriva căderii părului, iar în cazul Tratamentului Aminexil Clinical 5, această moleculă în combinație cu cele 5 ingrediente active conferă o acțiune multiplă împotriva căderii părului, ce ajută la ancorarea firului de păr în scalp. În plus, formula supusă numeroaselor studii clinice reduce dezechilibrele minore de la suprafața scalpului, crescând, totodată, rezistența acestuia.

   In perioada următoare nașterii este bine să apelăm la un produs cu eficiență ridicată pentru a regla din timp eventualele dezechilibre ale scalpului produse de fluctuațiile hormonale și de stresul post-partum.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole