o cantitate mai mare de cortizon, hormon care inhibă axa normală de stimulare a glandelor sexuale şi implicit apariţia dorinţei sexuale.
Stresul cronic poate afecta într-o măsură mult mai mare organismul femeii, deoarece poate determina probleme menstruale - ciclu menstrual neregulat sau chiar amenoree de stres (absenta menstruatiei). Oboseala asociata cu stresul , determina scaderea dorintei sexuala in intensitate, sau chiar disparitia completa acesteia. Oboseala cronică duce la scaderea nivelului hormonilor care stărnesc sentimentul de afectivitate şi dorinţa sexuală. Depresia, care afecteaza un număr din ce in ce mai mare de femei, este o altă cauză a scaderii libidoului la femei.
In cele mai multe cazuri, din rusine, sau sperand ca problema se va rezolva de la sine, femeile nu discuta despre problema lor nici cu partenerul de cuplu, si nici cu medicul. Problemele sexuale la femei pot aparea si in urma unor boli ca diabetul si bolile cardiovasculare. Alte cauze care pot afecta libidoul sunt cele legate de sarcină, de apropierea menopauzei sau unele modificări hormonale. Lipsa libidoului sau diminuarea acestuia trebuie discutată cu medicul ginecolog care va determina cauza şi va prescrie medicamentatia potrivita sau va recomanda consultarea unui medic psiholog. Un alt factor ce poate perturba funcţionarea relaţiei de cuplu este şi timpul limitat petrecut impreună de cei doi parteneri, pentru că in absenţa acestor momente nu poate exista comunicarea, tandreţea, înţelegerea.
O metodă eficientă de combatere a apatiei sexuale a femeii este acordarea unei atenţii mai mari clipelor de intimitate. Şi nu uitaţi - aproape orice problemă de cuplu se poate rezolva prin discutii sincere si deschise cu partenerul!

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole