destula insulina sau nu poate utiliza insulina in mod corect.

 

Sindromul ovarului polichistic este intalnit la 5-10% dintre femei si este una dintre cauzele pricipale de infertilitate. Acest studiu are ca scop identificarea unui punct deficient la nivelul caii de semnalizare pentru insulina la femeile cu sindrom de ovar polichistic.
Cercetatorii de la Colegiul Imperial din Londra spera ca acest studiu va permite dezvoltarea de noi terapii orientate asupra acestei componente a caii, pentru a reusi sa contracareze rezistenta la insulina si problemele de fertilitate cauzate de sindromul ovarului polichistic.
Rezistenta la insulina poate contribui la anomaliile de functionare ale ovarelor determinand mare parte din simptomele sindromului de ovar polichistic: cicluri menstruale neregulate sau absente, probleme de fertilitate, acnee, hirsutism, crestere in greutate.
Una dintre preocuparile pe termen lung constau in faptul ca rezistenta la insulina predispune la dezvoltarea diabetului zaharat. La unele paciente pancreasul este incapabil pe termen lung sa produca suficienta insulina pentru a compensa rezistenta tesuturilor la actiunea insulinei, drept urmare, nivelul glicemiei creste.

Ce nu se cunoaste in prezent este motivul pentru care sindromul ovarului polichistic este asociat cu rezistenta la insulina.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole