Terapia cu laser a patruns deja in cateva clinici de ginecologie din romania. Aceasta metoda foloseste proprietatile terapeutice ale energiei laser - antiinflamatoare si antialgice (de combatere a inflamatiilor si a durerii). Terapia laser se aplica in cele mai diverse specialitati: dermatologie, reumatologie, ginecologie. Rezultatele terapiei cu laser sunt favorabile in peste 95% dintre cazuri si nu s-au inregistrat, pana in prezent, efecte negative.

In domeniul ginecologic, terapia laser se foloseste cu succes la tratarea afectiunilor acute si cronice, cum ar fi:

  • dismenoree (dureri la menstruatie)
  • anexite (afectiuni inflamatorii)
  • pelvialgii (dureri in abdomenul inferior)

Tratamentul cu laser consta in:

  • asezarea sondei laser deasupra locului indicat pentru terapie - in general, in zona abdomenului inferior, in asa fel incat capul sondei sa fie in contact usor cu zona care urmeaza sa fie tratata; in timpul acestei operatiuni, atat pacientul, cat si medicul trebuie sa poarte ochelari de protectie

  • stabilirea de catre medic a parametrilor fizici ai energiei laser aplicate. In prealabil, medicul fixeaza parametrii aparatului: cantitatea de energie, frecventa regimului de transmitere a undei laser, timpul de aplicare

  • directionarea unui fascicul luminos catre zona afectata, fascicul care, prin efectul specific pe care il produce, indeparteaza edemele, inflamatia si favorizeaza cicatrizarea

terapia cu laserAvantajele terapiei cu laser

  • este nedureros

  • nu necesita spitalizare

  • nu produce nici un efect secundar negativ

  • vindecarea după tratamentul cu laser este mai rapidă, deoarece ţesutul distrus nu rămâne pe loc.

Durata tratamentului cu laser

Frecventa si numarul procedurilor de aplicare a terapiei laser, depind de natura bolii, de stadiul acesteia, de reactia pe care o are pacientul fata de tratamentul cu laser.

De obicei, este suficienta o sedinta de tratament cu laser pe zi. In cazurile speciale, acute, se pot incerca doua sedinte zilnic, apoi se ajunge la un tratament pe zi sau unul la doua zile, pana la un numar total de 8-15 aplicatii. In medie, durata unei sedinte este de cinci minute.

Efectele tratamentului cu laser

Tratamentul laser are rate mai mici de esec comparativ cu crioterapia. Rezultatele sunt favorabile in peste 95% din cazuri le ce au fost tratate  folosindu-se terapia cu laser si nu au fost inregistrate pana in prezent efecte negative. Uneori, la 8-10 ore dupa sedinta de tratament, pacienta poate avea o senzatie pulsatila in zona de aplicare, fara insa ca aceasta sa fie dureroasa.

Contraindicatiile tratamentului cu laser

Tratamentul cu laser nu se aplica in perioada ciclului menstrual. Daca, dupa cinci aplicatii, se observa ca tratamentul nu are nici un efect, este indicat ca acesta sa fie intrerupt, deoarece fie pacienta nu raspunde favorabil la acest tip de tratament (cazuri rare).

Unde pot beneficia de o terapie cu laser?

Clinica Medicala Romclinic este singura clinica din Bucuresti care are in dotare echipamentul sofisticat necesar pentru terapii cu laser in ginecologie.

Centrul Medical ROMCLINIC Bucuresti
Strada Ardeleni 3A, et. 2 ( zona Mosilor), Bucuresti, sector 2
Programari: Tel 021.210.40.40

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

www.romclinic.ro

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole