Starea de graviditate a femeii este o stare normala, naturala in care femeia capata o responsabilitate in plus, acum este responsabila si de sanatatea fiintei care creste in interiorul ei, si stie ca tot ce face in aceasta perioada de graviditate, incepand cu sentimentele, gandurile, eforul fizic si intelectual,  alimentatia, tratamentele si medicamentele pot afecta dezvoltarea fizica si psihica a copilului din interiorul pantecelui si dupa nastere.

Majoritatea gravidelor acuza dureri de cap destul de frecvent în timpul sarcinii, mai ales pe parcursul primului şi ultimului trimestru. In primul trimestru de sarcina durerile de cap, pe langa cauzele obisnuite,  pot fi cauzate si de modificarile hormonalesau de cresterea volumului de sange din circulatia sangvina. In mod normal in cel de-al doilea trimestru de sarcina, frecventa aparitiei de dureri de cap ar trebui sa scada pe masura ce organismul gravidei se obisnuieste si se adapteaza la noua stare. In cel de-al treilea trimestru de sarcina durerile de cap pot aparea mai frecvent datorita modificarilor de statica, de deformare a coloanei vertebrale, modificari ale centrului de greutate, datorita cresterii abdomenului.

Nu se poatei şti exact dacă vei avea sau nu dureri de cap în timpul sarcinii si nici daca ele se vor rari sau, dimpotriva, durerile de cap vor fi mai dese pe parcursul graviditatii. S-a observat ca aproximativ 60% dintre femeile care sufereau de migrene, stari depresive, dureri de cap însoţite uneori de greaţă si vărsături înainte de a rămâne însărcinate, constată o scădere a frecvenţei şi a intensităţii durerilor de cap în timpul graviditatii; această ameliorare se observă mai ales dacă migrenele si durerile de cap apareau în jurul perioadei de menstruatie.

De ce am dureri de cap ?

dureri de cap la gravideCauzele durerilor de cap nu sunt cunoscute decat in proportie foarte mica, dar se stie ca exista unii factori care pot duce la declansarea durerilor de cap. De exemplu: stari de stres, oboseala, lipsa de somn, certuri, ganduri negative, nesiguranta, modificarile fiziologice, perioada mestruatiei, probleme cu sinuzita, consumul de alcool, mancaruri grele, etc.
Durerile de cap sunt cel mai adesea usoare (aproximativ 60% din cazuri), dand o stare de discomfort sau o simpla presiune neplacuta. In aproximativ 25% din cazuri, durerile de cap sunt mai acute si se simte o presiune mai mare sau se poate simti o pulsatie deranjanta. In aproximativ 5% din cazuri, durerile de cap sunt foarte acute, chinuitoare, se resimt pulsatiii puternice, capul parca ar fi prins intr-o menghina, este foarte deranjant zgomotul, lumina si  capacitatea de concentrare se miscoreaza.

Tratamentul cu plante medicinale

Exista diverse plante care aplicate sub forma de unguente, macerate si infuzii. Sunt cunoscute si folosite cu eficienta pentru eliminarea durerilor de cap ceaiurile de musetel, galbenele sau sunatoare, sanziene sau busuioc.

Cum scap de durerile de cap?

In perioada de graviditate este indicat ca gravida sa ia cat mai putine medicamente, multe dintre medicamente fiind total contraindicate, iar pentru multe alte inca nu s-au facut studiile care sa demonstreze ca sunt inofensive pentru gravida si bebelusul ei. In orice caz, majoritatea medicamentelor contin substante chimice care pot avea efecte nebanuite, de aceea pentru a scapa de dureri de cap este bine sa foloseste metode terapeutice naturiste, metode care nu au efecte secundare.

Tratamentul prin presopunctura si masaj

Exista pe suprafata corpului diverse puncte care au legatura cu anumite meridiane energetice, centri energetici sau terminatii nervoase ale caror stimulare prin presopunctura si masaj determina diminuarea sau chiar disparitia durerii de cap. O parte din aceste puncte de presopunctura poti sa ti le stimulezi si singur. Eficienta acestei metode pentru tratarea durerilor de cap variaza foarte mult in functie de terapeut si de cauzele durerii de cap. In cazul plicarii presopuncturii este foarte important ca cel care stimuleaza aceste puncte sa fie calm si linistit, o stare de stres sau agitatie a terapeutului putand induce gravidei o stare asemanatoare.

Terapie inforenergetica pentru dureri de cap

Din experienta terapeutilor de medicina alternativa s-a observat ca cea mai eficienta metoda terapeutica pentru dureri de cap, fara efecte secundare, este terapia inforenergetica, care poate fi efectuata de un inforenergetician. S-a constatat din practica ca tratamentul inforenergetic pentru durerile de cap are efect imediat, in aproximativ 90% dintre cazuri durerea de cap dispare in maxim 5 minute de la aplicarea terapiei inforenergetice, in aproximativ 5% din cazuri durerile de cap dispar in maxim 1 ora, iar la un procent de 5% din cazurile cu dureri de cap terapia are doar un efect de atenuare a dureri si a simptomelor specifice durerii de cap. Durata terapiei poate fi intre 2 si 20 de minute, in functie de fiecare caz in parte, dar si de experienta terapeutului.

Terapia inforenergetica aplicata de un inforenergetician cu experienta nu are absolut nici o contraindicatie sau efect secundar.

Eficienta terapiei inforenergetica este data de filozofia si metoda de abordare a oricarei forme de suferinta in general si a durerii de cap in caz particular.

Eficienta tratamentului inforenergetic in tratarea durerii de cap depinde foarte mult de calitatea si experienta terapeutului, precum si de respectarea de catre pacient a recomandarilor terapeutului.

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole