Durerea de spate este intalnita atat inainte, in timpul, cat si dupa nastere. Insa invatarea catorva reguli de autoincurajare poate usura durerea la femeile insarcinate, sugereaza un nou studiu. La studiu au participat 126 de femei cu dureri de spate manifestate dupa nastere. Cercetatorii au descoperit ca femeile care au invatat cum sa  se autoincurajeze, urmand sfaturile unui terapeut au trecut mult mai usor peste durere decat cele care au urmat un tratament clasic.

Dupa 3 luni de la nastere, ele aveau mai putine dureri de spate si s-au intors la munca mai repede decat cele care au facut parte din grupul care a apelat la un tratament obisnuit. Femeile din grupul de autocontrol nu au urmat un tratament clasic, ci au urmat doar recomandarile terapeutului. La inceput, acesta s-a comportat mai mult ca un profesor, facand recomandari fiecarei femei in parte despre cum trebuie sa actioneze in anumite cazuri, cum ar fi de exemplu modul in care sa sustina copilul din burtica atunci cand durerea de spate creste brusc.

durerile de spate si atitudineaFemeile au invatat si exercitii fizice pentru coloana vertebrala si bazin, insa aici au avut libertate de alegere in functie de ce le ajuta mai mult. Femeile din grupul standard puteau alege intre a urma sfaturile doctorului si a nu actiona in nici un fel. Dupa 3 luni, femeile din grupul de autocontrol erau mai dispuse sa mearga la munca si sa-si reia activitatile obisnuite decat cele din grupul standard.

Dr. Caroline H. G. Bastiaenen a sugerat ca femeile care inca au probleme cu durerile de spate dupa 4-6 luni de la nastere sa apeleze la un terapeut pentru a invata cum sa isi diminueze suferinta prin autocontrol.

De cele mai multe ori, durerile de spate cauzate de sarcina nu trebuie tratate cu medicamente. Uneori poate fi vorba si de o senzatie falsa cauzata de teama unei posibile dureri, lucru care le limiteaza femeilor initiativa de a deveni active din nou.

 Discuta despre durerile de spate pe forum 

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realiza...
Mai mult...

Mai multe articole