Sunt din ce in ce mai multe femei care au un regim alimentar de tip vegetarian (nu consuma nici un aliment care provine de la animale sau pasari) sau lacto-ovo-vegetarian ( consuma si produse lactate si oua ) si multi au intrebari referitor la cum afecteaza dezvoltarea fatului acest regim alimentar. Medicii au pareri impartite referitor la regimul vegetarian, dar am observat ca cei din occident sunt mult mai deschisi fata de alimentatia vegetariana, poate si datorita faptului ca au acces la mult mai multe studii si cercetatari privind alimentatia vegetariana.

In perioada de graviditate, organismul gravidei are nevoie de mai multe proteine pentru dezvoltarea armonioasa a bebelusului. Medicii spun ca doza zilnica de proteine recomandata pentru gravida este de aproximativ 71 de grame, adica cu aproximativ 20% mai mult decat avea nevoie femeia inainte de a fi insarcinata. Daca gravida nu consuma deloc produse de origine animala, nu este absolut  nici o problema, se poate obtine necesarul zilnic de proteine, aminoacizi si vitamine si din cereale, legume, fructe, lapte de soia, lapte de susan, lapte din diverse nuci, alune, seminte si alte alimente exclusiv vegetariene, iar sarcina se va dezvolta absolut normal. Pentru gravidele ovo-lacto-vegetariene este si mai usor sa ia din alimentatie cele 71 de grame zilnice de proteine pe langa proteinele din vegetale asimiland si proteinele din oua si produse lactate.

Gravida vegetarianaGravida vegetariana poate consulta si un nutritionist care ii va recomanda o dieta vegetariana care sa contina toate proteinele, vitaminele si mineralele de care are nevoie viitoarea mamica si fatul ei. Unele gravide au nevoie si de suplimente de vitamine si minerale, acest lucru fiind valabil atat pentru gravidele vegetariene cat si pentru cele care consuma carne.

Pentru a putea asigura fatului intregul necesar de vitamine inca din primele zile de sarcina, specialistii recomanda viitoarelor gravide sa inceapa sa ia suplimente de vitamine si minerale cu cel putin 2-3 luni inainte de conceptie. Este important sa se discute cu medicul care va urmari sarcina si sa se afle care sunt cele mai potrivite suplimente de vitamine si minerale pentru fiecare gravida in parte.

Din diverse studii s-a observat ca organismul vegetarienilor sau a ovo-lacto-vegetarienilor poate, in general, sa absoarba mult mai bine nutrientii din alimente, decat organismul consumatorilor de carne, rezultand necesitatea pentru cel din urma a unui consum mai mare de suplimente, deoarece persoanele care consuma carne folosesc o parte importanta din nutrienti pentru digerarea carnii.

Personal cunosc multe familii in care femeia gravida a avut un regim alimentar vegetarian sau ovo-lacto-vegetarian, atat inainte de conceptie, cat si in timpul sarcinii sau  al alaptarii si au nascut copii perfect sanatosi si cu o inteligenta peste medie.

 

Jucarii pentru copii isteti

10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...
Cum învățăm să numărăm prin joacă?
De la o vârstă fragedă copiii încep să memoreze cuvintele pe care le aud la părinți, astfel pot face cunoștință cu mediul înconjurător. Dacă fructele, culorile și legumele pot fi învățate prin observarea directă, cifrele devin o problemă din cauza succesiuni obligatorii. Este minunat cât de repede copiii rețin cuvintele ce numesc cifre, însă e mult mai greu să înțeleagă semnificația, rolul și organizarea logică a acestora. Unul dintre cele mai ef...
Mai mult...

Mai multe articole