Banda kinesiologica este o banda elastica din bumbac care poate ameliora durerile in multe cazuri de leziuni si probleme muscular-scheletice. Kinesio Taping este o tehnica de aplicare a benzii kinesiologice ce ajuta in refacerea articulatiilor si permite in continuare functionarea si miscarea lor normala. De asemenea, sustine muschii si ligamentele pe care se pune presiune, ceea ce inseamna ca este o metoda excelenta de tratament pentru femeile gravide.

In timpul sarcinii durerile lombare si de spate reprezinta o problema comuna pentru majoritatea femeilor gravide. La fel se intampla si cu durerea de ligament rotund, adica durerea asociata cu ligamentele din jurul uterului in zona pelviana. Aceasta durere se simte de obicei ca o impunsatura brusca in partea inferioara a abdomenului.

In cazul femeilor insarcinate, benzile kinesiologice sunt utilizate cel mai adesea pentru sustinerea abdomenului inferior. Astfel, banda este ca o curea in jurul corpului care are rolul de a distribui in mod egal greutatea copilului care se dezvolta in uterul mamei.

kinesio taping sarcina

Pe masura ce burtica devine mai mare, exista o presiune mai puternica asupra muschilor din partea inferioara a spatelui care trebuie sa sprijine si sa sustina partea inferioara a spatelui si zona pelviana.

Kinesio Taping-ul poat fi utilizat pentru a sustine abdomenul sau spatele (sau orice alta zona inflamata su dureroasa) si ajuta la ameliorarea durerilor posturale, precum si a celor asociate cu cresterea uterului si abdomenului in sarcina.

Interesant este faptul ca benzile kinesiologice sunt utile si pentru imbunatatirea fluxului sistemului limfatic, cel care este responsabil pentru eliminarea toxinelor, bacteriilor si resturilor de celule moartedin organismul uman. La suprafata pielii, benzile kinesiologice stimuleaza straturile superioare ale pielii, creand un spatiu mai mare (zona cunoscuta sub numele de spatiu interstitial) intre derma si muschi. Acesta zona poate determina scaderea presiunii asupra sistemului limfatic, permitand fluxul limfatic si un drenaj limfatic mai bun.

Astfel, in cele din urma, corpul se vindeca. Benzile kinesiologice sunt extrem de utile si pentru mamele care au o predispozitie pentru umflarea gleznelor, pentru ca ajuta la diminuarea edemului.

Pentru aplicatii de benzi kinesiologice puteti apela la Dimofte Nicoleta specialista in Kinesio Taping la Cabinetul Santamia Galati

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realiza...
Mai mult...

Mai multe articole