Venirea pe lume a unui bebelus este poate cea mai mare bucurie pe care o familie tanara o poate avea. Sunt din ce in ce mai putine cuplurile in care ambii parteneri nu sunt dependenti de tutunul clasic. Ati citit cu siguranta articole, sau ati vizionat emisiuni pe teme medicale in care medicii avertizeaza serios in ceea ce priveste sanatatea noului nascut care provine dintr-o familie de fumatori, mai ales atunci cand este vorba chiar de o tanara viitoare mamica fumatoare.

In mod normal, cel putin atunci cand tanara viitoare mama intelege ca va da nastere unui copil, intervine instinctul de conservare si grija pentru noua viata care se dezvolta in uterul acesteia. Atunci mamica, in mod voluntar si direct va renunta la fumat pentru a asigura o dezvoltare normala si sanatoasa a fatului.

Pana aici toate bune si frumoase, dar ce ne facem daca pe timpul sarcinii, vor aparea situatii in care „necesitatea” unui fum de tigara, ar putea echivala cu insasi starea de liniste a viitorei mame. Ati banuit desigur ca o tigara electronica ar putea fi solutia salvatoare, dar va puneti intrebarea daca aburul inhalat afecteaza fatul. Si in acest caz, prin marturii numeroase, femei care au nascut in intreaga lume au declarat ca daca au fumat e-tigara pe timpul sarcinii, nici fatul si nici ele nu au avut de suferit.

tigara electronica in sarcinaNu trebuie uitat faptul ca se poate fuma e-lichid fara nicotina, ceea ce inseamna ca cel putin sentimentul ca ati tras dintr-o tigara va putea satisface pe moment acest viciu. Pentru o si mai mare certitudine este stiut ca e-lichidul fara nicotina contine doua substante si anume: propylen glycol si arome. Acest propylen glycol este o substanta care este continuta in foarte multe produse cu care interactionam cel putin o data pe zi, si anume: in sosurile pentru salate, in cremele pentru prajituri, popcorn, inghetatele fara grasimi, smantana, bauturile racoritoare, produsele din ciocolata sau patiserie, in guma de mestecat si chiar in pasta de dinti.

Propylen glycol-ul nu este clasificat drept o substanta periculoasa, asadar nu va afecta in niciun fel starea sarcinii. Cealalta substanta care se gaseste in e-lichid, aroma, este la randul sau o substanta agreata si certificata ca fiind nedaunatoare organismului uman, in fapt fiind vorba despre un aditiv alimentar aromatizat, care este folosit pe scara larga in industria alimentara si cosmetica. Cu toate acestea, daca intentionati sa fumati e-tigara pe timpul sarcinii, pentru preventie, anuntati medicul care va ingrijeste despre aceasta dorinta.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole