Un studiu al unor cercetatori de la Universitatea din Richmond din Statele Unite a constatat ca sarcina si perioada de crestere a nou nascutului produce schimbari pozitive in creier, care fac ca femeile sa reactioneze mai rapid si mai inteligent, timp de mai multi zeci de ani dupa ce au nascut. In urma cercetarilor s-a ajuns la concluzia ca, in timpul sarcinii, se creeaza un "rezervor de hormoni" care produc schimbari permanente in creierul mamei.

Acesti hormoni maresc capacitatea emisferei cerebrale care controleaza invatarea si memoria femeilor si imbunatatesc considerabil abilitatile lor de comunicare si gindire. Totodata, femeile insarcinate au o acuitate vizuala mai buna, instinctele sunt mai puternice, isi indepindesc sarcinile mai bine decat celelalte femei si au o coordonare si memorie imbunatatite. "Se pare ca graviditatea isi pune amprenta asupra creierului pentru tot restul vietii", a declarat unul dintre cercetatori, aratand ca exista o continua schimbare in comportamentul si modul de gandire al femeilor insarcinate.

sarcina creste inteligenta femeii gravide

Testele de laborator facute pe soareci au aratat ca activitatea cerebrala a femelelor gestante s-a dublat, iar acestea au devenit mai inteligente, mai curioase si mai energice. Ele au reusit sa treaca testul de gasire a iesirii dintr-un labirint mult mai repede, sa faca mai putine greseli si sa retina noile cunostinte mult mai repede.

Aceasta este una dintre darurile pe care Dumnezeu le ofera femeilor pentru efortul pe care il fac in perpetuarea rasei umane. Asa ca dragi femei aveti inca un motiv in plus sa ramaneti insarcinate si sa nasteti copii.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole