a activitatii sexuale, si nu a altor factori, cum ar fi dificultatile in familie sau crizele varstei.

"Daily Mail" scrie ca studiul arata ca sexul in adolescenta dubleaza riscul tinerelor de a avea depresii, implicit afecteaza viata de adult. Astfel sa constatat ca 19% dintre fetele care si-au inceput viata sexuala si doar 9,2% dintre cele virgine manifesta simptome majore ale depresiei. Acelasi studiu a aratat ca sanatatea mintala a baietilor, din aceeasi grupa de varsta, nu pare sa fie legata foarte clar de viata sexuala.

Studiul cercetatorilor americani completeaza un altul, realizat in anul 2007 de catre reprezentantii Asociatiei Psihologice Americane, care avertiza ca mediatizarea excesiva a implicarii tinerelor in scandaluri cu tenta sexuala afecteaza sanatatea mentala a adolescentelor. Medicul Trevor Stammers a spus ca noul studiu confirma faptul ca majoritate fetelor adolescente "regreta raporturile sexuale incepute devreme".

"Studiul arata, precum noi deja am deomnstrat, ca este o legatura clara si evidenta intre cresterea riscului depresiei la adolescentele care si-au inceput viata sexuala la varste fragede. Din experienta mea profesionala, depresia, regretul si rusinea sunt sentimente des intalnite la fete", a adaugat Stammers. Cu toate acestea, psihologul David Cowell a declarat ca aceste descoperiri ridica inca semne de intrebare."In general, fericirea este provocata de anumiti factori, printre care stabilitatea, succesul profesional si o familie unita. Insa, mai sunt si diferente intre normele culturale etnice. Adolescentii britanici sunt foarte diferiti de cei americani", a precizat Cowell, adaugand ca studiul studiul nu se stie daca este concludent si in cazul adolescentilor britanici.

sursa: ziua.net

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole