Afla care va fi sexul copilului tau cu o metoda chinezeasca
Veche stiinta a civilizatiei chineze si-a mai dezvaluit unul dintre secretele sale....
sunt date de gonococi, 20 milioane de herpesul genital, 3.5 milioane de sifilis iar 2.5 milioane de hepatita B. In cazul virusului HIV statisticile arata 1 milion de bolnavi si 12 milioane de seropozitivi.
Infectia sexuala transmisibila este o infectie ce se transmite intre doi parteneri in urma unor diferite raporturi sexuale neprotejate ( genitale , orale, vaginale sau anale ). Sunt mult mai cunoscute sub denumirea de boli venerice, denumire ce provine de la Venus, zeita dragostei.
Simptomele bolilor cu transmitere sexuala sunt fie foarte discrete, fie clare. Acest tip de infectii este insotit de semne la nivelul organelor reproducatoare astfel: pe pielea din jurul vaginului, a penisului sau anusului.
Bolile cu transmitere sexuala - BTS se manifesta prin afectiuni ale organelor genitale (sifilis,herpes,gonococ,etc ) sau printr-o infectie generalizata ( sifilis,hepatita B,Sida ). La femei secretiile vaginale sunt abundente, albe sau colorate si sunt insotite de semne clinice jenante: iritatii, prurit, durere spontana sau in timpul contactului sexual. Uneori toate aceste simptome trec neobservate de femeie si sunt descoperite doar in urma unui control medical. Atat la barbati cat si la femei, uretrita se manifesta prin usturimi in timpul urinarii sau prezenta unor filamente in primii stropi de urina. Ulceratiile genitale si adenopatiile sanguine sunt alte simptome pe care nu trebuie sa le treceti cu vederea. Asadar, daca observati o anomalie a organelor genitale sau a penisului, o senzatie de jena ( iritatie,durere,mancarimi ), consultati-va imediat medicul.
Riscul acestor infectii poate fi cu mult redus prin respectarea masurilor de protectie. Si pentru ca riscul de transmitere a acestor infectii variaza de la un individ la altul, un raport sexual poate fi considerat ca fiind un risc al ambilor doi parteneri: al celui care transmite infectia la partener si al celui care o primeste. Specialistii recomanda folosirea prezervativului la fiecare contact sexual, mai ales in cazul relatiilor sexuale cu parteneri mai putini cunoscuti, aceasta fiind o metoda eficace de a preveni infectia. Exceptand castitatea, sexul protejat este cea mai fidela si recomandata modalitate de a preveni BTS, si folosirea corecta a prezervativului la fiecare raport sexual in parte.
In cazul in care descoperiti ca aveti o astfel de infectie, discutati deschis cu partenerul d-voastra. Nu ii ascundeti acest lucru pentru ca este bine sa consulte si el un medic si sa urmeze, la randul lui, un tratament.
BTS cresc riscul de contactare a virusului HIV: ulceratiile si microleziunile genitale favorizeaza patrunderea pe cale sexuala a virusului HIV in organism. Tocmai de aceea se pune atat de mult accent pe sexul protejat si controalele medicale periodice.