- Ai placenta previa

- Apare un inceput de travaliu prematur

- Apar sangerari sau descarcari vaginale

- Ai crampe abdominale

- Ai insuficienta cervicala

- Ai cervixul dilatat

- Ti s-a rupt apa

- Ai un abces de herpes genital sau simti ca urmeaza sa iti apara unul (este valabil si pentru partenerul tau). De asemenea, daca partenerul tau are un istoric de herpes, va trebui sa eviti contactul cu el pe parcursul celui de-al treilea trimestru de sarcina, chiar daca el nu are nici un fel de dureri sau alte simptome. Acelasi lucru se aplica si pentru sexul oral, daca el are herpes bucal.

- Alte infectii cu transmitere sexuala.

Exista insa si alte situatii in care medicul te poate sfatui sa nu ai relatii sexuale. Spre exemplu, daca ai avut in trecut o nastere spontana inainte de termen, probabil ca nu vei mai putea avea rapoarte sexuale incepand de la un anumit moment al sarcinii (in al doilea sau al treilea trimestru de sarcina).

Indiferent de situatie, este foarte important sa fii deschisa cu medicul tau si sa nu iti fie jena sa vorbesti despre sex. Discuta cu medicul tau eventualele simptome pe care le simti in timpul sau dupa partidele de sex cu partenerul tau. Este posibil sa fie ceva important dar pe care tu sa il ignori din lipsa de cunostiinte de specialitate.

De asemenea discuta problema lipsei activitatii sexuale pentru a intelege despre ce este vorba si in ce masura nu ai voie sa intretii raporturi sexuale.

Aici trebuie sa stii ca orgasmul in sine dar si stimularea sanilor precum si prostaglandina din sperma sunt factori care pot genera contractii usoare ale uterului.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole