Nu putini sunt cei care se intreaba care este durata optima a unui act sexual, cat este prea putin si cat este prea mult. Raspunsul la aceasta intrebare nu este deloc usor de dat, fiecare cuplu in parte este unic. Si chiar daca unii cred ca un act sexual reusit sa dureze zeci de minute sau chiar ore, sa constatat  de catre terapeutii de cuplu ca o medie ar fi de 7 minute, si ca majoritatea celor intervievati au acte sexuale ce dureaza intre 3 si 13 minute.

act sexualAceste rezultate au fost obtinute in urma chestionarii a 1.752 de cupluri, cu varste intre 20 si 45 de ani pe o perioada de 4 saptamani. Se considerea ca un act sexual ce dureaza mai putin de 2 minute poate fi considerat un act sexual cu ejaculare precoce. In acest studiu sa laut in calcul doar actul sexual in sine fara sa se cronometreze si preludiu.

Majoritatea femeilor au orgasm in acest interval de 3 -13 minute, asa ca acei barbati care considera ca trebuie sa rezisti foarte mult pentru a putea sa iti satisfaci partenera gresesc.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole