O femeie care isi cunoaste trupul stie foarte bine atunci cand traieste un orgasm, dar pe de alta parte, stiinta inca nu a reusit sa descopere prea multe din tainele acestei experiente incredibile ce o poate trai doar o femeie. Majoritatea studiilor efectuate pana acum in lume s-a concentrat pe observarea animalelor mai mult decat pe a omenilor, in special pe traseul pe care il parcurge informatia senzoriala pornita de la organele sexuale.

Un studiu recent a  ajuns la cateva concluzii surprinzatoare (pentru unele femei era deja clar) ca orgasmul unei femei ar fi  mai degraba provocat de creierul decat cu trupul acesteia. In afara de retelele neuronale, care joaca un rol important in timpul unui orgasm, intensitatea si calitatea orgasmului femeii este influentata semnificativ de sentimentele acesteia fata de partenerul ei sexual.

Cercetatorii de la Universitatea din Geneva si cei de la Universitatea din Santa Barbara, California, au efectuat un test pe un grup de femei heterosexuale, ce au fost puse sa isi evalueze intensitatea sentimentelor de iubire ce le au fata de partenerii lor.  Dintre acestea au fost selectate  29 de femei indragostite de partenerii lor ce au fost supuse unor teste prin care sa se analizeze si calitatea si frecventa orgasmelor pe care le au cu partenerii lor.

Orgasm femeie indragostitaUlterior folosindu-se tehnica rezonantei magnetice, cercetatorii au urmarit activitatea creierului acestor femei in timp ce erau puse sa se concentreze asupra anumitor subiecte.

In timp ce se concentrau, numele persoanelor iubite apareau pe un ecran situat in fata lor, prea rapid pentru a putea fi perceput in mod constient, dar suficient de incet pentru a determina o reactie subliminala din partea creierului – o tehnica ce s-a demonstrat a fi foarte eficienta pentru a scoate in evidenta conexiunile care se fac la nivelul creierului atunci cand vine vorba de recunoasterea partenerului si emotiile legate de acesta.

Sa observat ca cu cat "nivelul de indragostita" era mai mare, cu atat era mai mare activitatea in girusul angular stang, regiunea creierului de care sunt legate memoria si emotiile. Femeile indragostite foarte tare au declarat, de asemenea ca ajung foarte usor la orgasm, atunci cand fac dragoste cu iubitii lor, fenomen ce s-a observat in activitatea neurologica a unei zone din emisfera stanga a creierului, o regiune responsabila de adictii si de sentimentul de recompensa.

Cu cat erau mai satisfacute de relatia lor sexuala si de orgasmele pe care le aveau, cu atat aceasta zona a creierului era mai activa", a explicat Stephanie Ortigue, psiholog si coautor al studiului. Si aceasta descoperire are numeroase alte implicatii: „Ar trebui sa consideram orgasmul ca fiind o alta forma de adictie?" a opinat ea. Ortigue a incercat sa demonstreze faptul ca studiul ei nu a gasit nicio conexiune intre cat de indragostita este o femeie si cat de des ajunge ea la orgasm.

Din fericire, mai spune ea, o femeie nu trebuie sa fie indragostita pentru a avea orgasm..."

 

Jucarii pentru copii isteti

10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...
Cum învățăm să numărăm prin joacă?
De la o vârstă fragedă copiii încep să memoreze cuvintele pe care le aud la părinți, astfel pot face cunoștință cu mediul înconjurător. Dacă fructele, culorile și legumele pot fi învățate prin observarea directă, cifrele devin o problemă din cauza succesiuni obligatorii. Este minunat cât de repede copiii rețin cuvintele ce numesc cifre, însă e mult mai greu să înțeleagă semnificația, rolul și organizarea logică a acestora. Unul dintre cele mai ef...
Mai mult...

Mai multe articole