ingustarea vaginuluiDupa nastere, sau la o varsta mai inaintata, muschii vaginali isi pierd vigoarea si supletea, astfel ca sunt multe femei care apeleaza la metodele de rejuvenare vaginala, sau, altfel spus, la vulvoplastie. Exista femei care au labiile poate prea mari decat in mod natural, sau asimetrice, iar acest lucru poate crea disconfort psihic si fizic, iar pentru remedierea acestei probleme exista labioplastia. Alte femei doresc sa-si recapete virginitatea, iar acestea pot apela la himenoplastie.

Exista femei care au labiile poate prea mari decat in mod natural, iar acest lucru poate crea disconfort psihic si fizic, iar pentru remedierea acestei probleme exista labioplastia. Alte femei doresc sa-si recapete virginitatea, iar acestea pot apela la himenoplastie. Dupa nastere, sau la o varsta mai inaintata, muschii vaginali isi pierd vigoarea si supletea, astfel ca sunt multe femei care apeleaza la metodele de rejuvenare vaginala, sau, altfel spus, la vulvoplastie.

Unele femei au diametrul vaginului prea mare, fie din nastere, fie datorita unei largiri aparute in timp, fie deteriorarii musculaturii vaginale iar cauza cea mai frecventa fiind nasterile vaginale. In aceste cazuri, ingustarea vaginului poate determina o revigorare a vietii sexuale, fiindca placerea femeii si a barbatului  depinde in mare masura de fortele de frecare si presiune generate in timpul actului sexual. Aceste forte de frecare pot fi intensificate prin intarirea plafonului perineal si reducerii diametrului interior si exterior al vaginului, operatii realizate in timpul interventiei de ingustare vaginala numita si rejuvenare vaginala.

Pentru evitarea efectelor adverse ce pot aparea in urma unei astfel de interventii chirugicala de ingustare a vaginului, este recomandat sa apelezi la un medic cu experienta, specializat in astfel de interventii si urmeaza cu exactitate recomandarile acestuia. Un astfel de medic este si domnul Dr. Dan Leru de la Clinica de ginecologie Romclinic.

ingustarea vaginuluiIngustarea vaginului este o forma de potentare a performantelor sexuale feminine, care sunt la fel de importante pentru ea, cat sunt si pentru el. Chirurgia plastica este una dintre cele mai inovative ramuri din stiintele medicale, plasticianul putand sa intervina pana si la nivel sexual.

Procedura de ingustare a vaginului poate imbunatati semnificativ experientele sexuale. Refacerea vaginului amplifica tonusul vaginal, tonifiaza muschii si mareste puterea de contractie si control.

Odata cu varsta, o grija estetica poate deveni si pierderea de substanta si elasticitate a structurii vulvei. Vaginul imbatraneste, pierzandu-si fermitatea si puterea de contractie si control a muschilor. Interventia chirurgicala de refacere a vaginului, numita si vaginoplastie, remodeleaza zona vaginului, intinerind-o.

Exercitiile Kegel pentru ingustarea vaginului

Ingustarea vaginului poate fi realizata nu numai prin chirurgie plastica, ci si cu ajutorul unor exercitii fizice pe cat de simple, pe atat de eficiente. Exercitiile Kegel au fost lansate de obstetricianul Arnold Kegel, in jurul anilor 1940. Principiul exercitiilor Kegel este contractarea muschilor perineali (cunoscuti si sub numele de pubococcigieni, cu acronimul PC), fapt care duce la cresterea performantelor sexuale si a maximizarii placerii izvorate din acestea. Acest lucru este explicabil datorita faptului ca tensionarea musculara duce la cresterea cantitatii de sange din zona genitala. Mai concret, aceste exercitii cuprind trei tipuri de contractii: lente, rapide si impingerile. Acestea trebuie mentinute timp de cateva secunde, urmate de o scurta relaxare intre reprize. Nu necesita o postura speciala, putand fi realizate si sezand pe scaun, in pozitie orizontala, si chiar in timpul fandarilor.

Dupa o anumita perioada de efectuare constanta a exercitiilor Kegel, se va putea observa tonifierea muschilor perineali, usoara ingustare a vaginului, cresterea capacitatii de excitare, prin debitul mare de sange care are loc in zona perineala. (primele efecte devin sesizabile dupa 3-6 saptamani de practica )

Vaginoplastia sau ingustarea vaginului (rejuvenare vaginal)

Ingustarea vaginului se poate efectua extrem de facil prin intermediul chirurgiei plastice. Aceasta presupune remodelarea vaginului, reconstruirea planseului vulvo-perineal pentru imbunatatirea performantelor sexuale ale femeii.

De cele mai multe ori, femeile care apeleaza la acest gen de cosmetica vaginala sunt cele care au trecut de mai multe nasteri naturale, fapt usor de intuit si de justificat. Presiunea pusa asupra muschilor vaginali in timpul unei nasteri fiind enorma, iar ca musculatura sa ramana intacta si nealterata, este cu neputinta.

Ingustarea vaginului prin vaginoplastie poate lasa cicatrici inestetice, poate favoriza nasterile complicate sau diverse accidente. Interventia se efectueaza sub anestezie locala sau cu anestezie generala scurta si ambulatoriu. Eficienta ingustarii vaginului prin vaginoplastie este dovedita de numarul tot mai mare al femeilor care apeleaza la acest gen de interventie.

Himenoplastia

Himenoplastia este o alta forma de dezvoltare a performantelor sexuale si implica reconstructia plastica a himenului. Multe dintre femei considera ca este foarte importanta recapatarea virginitatii inainte de casatorie.

Procedura de reconstructie a himenului, ca si cea de ingustare a vaginului, prezinta si riscuri, cum ar fi: infectii, senzatii alterate, dureri si cicatrici. Asadar, interventiile de intinerire vaginala nu trebuie privite ca marsuri de rutina.

Labioplastia

Pentru cresterea performantelor sexuale si pentru anularea complexelor, femeile apeleaza si la procedura de labioplastie. Aceasta consta in reducerea totala sau partiala a labiilor ce sunt dezvoltate in exces, sau, dimpotriva, in marirea labiilor mici.
Labioplastia are scopul de a reda aspectul estetic si juvenil al regiunii organelor genitale feminine, de intensificare a excitabilitatii in timpul actului sexual, dar si de anulare a complexelor. Interventia se efectueaza sub anestezie locala sau generala scurta si ambulatoriu.

Posibile complicatii dupa operatia de ingustare a vaginului

Dupa interventia de vaginoplastie pot aparea complicatii, precum: cistita, probleme cu evacuarea, cicatrizarea hipertrofica, lezarea nervilor, umflaturi, infectii, sangerari, desfacerea ranii si refacere intarziata. Alte posibile complicatii ar putea consta in aparitia durerii dar si in schimbarea senzatiilor pe durata actului sexual.

In primele zile dupa operatie, pot aparea dureri si umflaturi, dar acestea sunt temporare. Dupa aproximativ o saptamana de la interventia de refacere a vaginului, iti poti relua activitatile normale. Dupa o perioada de aproximativ 4-6 saptamani de la operatie, iti poti reincepe de asemenea viata sexuala.

In general, rezultatele acetor intergentii la nivelul vaginului sunt de lunga durata pana la permanente, dar exista si riscul de recurenta, din cauza faptului ca muschii continua sa slabeasca pe masura ce inaintezi in varsta.

Pentru limitarea efectelor adverse, este recomandat sa apelezi la un medic cu experienta, specializat in astfel de interventii si urmeaza cu exactitate recomandarile acestuia. Un astfel de medic este si domnul Dr. Dan Leru de la Clinica de ginecologie Romclinic.

Operatia de refacere a vaginului iti poate oferi beneficii in plus, daca suferi de incontinenta vaginala (pierzi urina involuntar). Muschii perineali intariti vor fi capabili sa pastreze urina inauntru si nu te vei mai confrunta cu aceasta problema, perceputa de multe ori ca fiind foarte jenanta.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole