Intr-o lume a femeii hipersexualizate, fotografa Jade Beall a avut indrazneala de a aborda tema trupului femeii dintr-un cu totul alt unghi. Si nu e vorba doar de natura sa fizica ci de puterea extraordinara pe care femeia o are: aceea de a aduce copii pe lume, de a da nastere unei noi vieti intr-un mod aproape miraculos.

Insa corpul unei proaspete mamici nu este mereu atractiv și pe cat de benefica este sarcina pentru sanatatea femeii, pe atat de greu pot fi sterse urmele ei de pe corp. Deci de ce o asemenea sedinta foto. Care este rostul in a vedea femeia in cel mai putin flatant moment pentru corpul ei ?

Desi odinioara nuditatea era un tabu, internetul si dezavuarea tot mai accentuata a unor norme morale a facut ca in ziua de azi corpul femeilor sa fie hipersexualizat. Peste tot sunt expuse modele de (semi)nuditate feminina: ziare, televizor, internet. Modelul de femeie ideală este mereu cel al tinerei subtiri, mereu eleganta, cu pielea fina si machiajul impecabil.  Femeia ca magnet pentru privirile și atenția tuturor.

Trupuri de mamici cu copii - proiect Jade Beall

Proiectul fotografei Jade Beall este unul complet neconventional din acest punct de vedere, pentru ca el nu urmareste femeia din punct de vedere sexual. Da, sunt nuduri in cea mai mare parte, dar sunt nudurile unor femei aflate in cele mai putin atractive momente ale fizicului lor: inainte sau imediat dupa nastere. Iar rostul acestui proiect, daca ar fi sa ne luam dupa ceea ce Beall spune, a fost acela de a elibera viitoare generatie de femei de suferinta complet gratuita pe care si-o provoaca si sa se accepte exact asa cum sunt. Sa isi accepte propria frumusete, chiar daca aceasta nu este mereu perfecta.

Trupul femeilor ce au nascut este frumos

Mama plina de iubire cu un prunc in brate

Una dintre femeile care au acceptat sa joace rol de model, Cathy Williams, de 32 de ani, a fost si cea care a explicat diferenta dintre cum se percepea inainte sa nasca si cum se vede acum. In tinerete corpul ei parea mereu insuficient de bun si atractiv, dar dupa patru sarcini propria-i imagine de sine s-a modificat, recastigandu-si respectul in primul rand pentru ceea ce corpul ei este capabil sa faca, inainte de cum arata.

Burtica cu vergeturi a unei mame este superba langa copii

Este interesant ca fotografa s-a declarat ea insasi socata de modul in care lumea a reactionat la imaginile ei. Desi Beall era convinsa ca o abordare atat de nonconformista a feminitatii va naste multe reactii, ea a declarat ca a fost mahnita de reactia barbatilor. "Dupa ce am postat pe Facebook sapte imagini din acest proiect, am primit nenumarat mesaje din partea unor barbati nemultumiti care imi cereau sa sterg acele imagini pe care cei mai multi le caracterizau drept dezgustatoare".

Mama alapteaza un copil si fetita priveste

Jade Beall - O mama alapteaza  

Vezi mai multe imagini din acest proiect aici.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole