Plantele care va ajuta sa va simtiti mai bine
Medicina pe baza de plante nu are varsta. Proaspete sau uscate, sub forma de...
Proprietatile afrodisiace ale unor plante afrodisiace au fost dovedite de-a lungul secolelor, pe toate continentele, dar unele laboratoare farmaceutice le ignora si chiar le iau in derizoriu. Multi cercetatori au fost pasionati de plantele traditionale, in special de cele numite afrodisiace sau tonice. Unii doresc sa extraga principiile active, altii sa verifice veridicitatea traditiilor orale sau scrise, altii sunt pasionati de fitoterapie. Plantele afrodisiace sunt cunoscute ca avand cele mai puternice efecte asupra trezirii pasiunii si dorintei sexuale, avand un efect de dinamizare a energiei sexuale, dar si de armonizare a acesteia. Desi unele dintre ele sunt cultivate doar in anumite regiuni, exista totusi si multe plante afrodisiace accesibile si extrem de eficiente pe care le puteti utiliza chiar zilnic.
Succesul comercial obtinut de Viagra, a determinat multi cercetatori sa continue studiile si asupra altor plante medicinale cu proprietati afrodisiace. Pasionat de plantele medicinale, botanistul Oliver de la Roque si sotia sa Rachel de la Roque, au parcurs cinci continente, in vederea analizarii principalelor plante afrodisiace.
Ei disting mai multe tipuri de actiuni ale acestora. Provoaca un teren propice amorului, favorabil erectiei la barbat:
Stimuleaza senzatiile,
Suscita dorintele,
Provoaca vasodilatatia care favorizeaza lubrifierea organelor genitale la femeie, si erectia la barbat,
Provoaca o iritatie sau o incalzire a mucoaselor,
Activeaza sinteza hormonilor.
Farmacopeele indiene si chinezesti ofera numeroase plante numite "adaptogene" datorita continutului lor in principii active, care echilibreaza organismul: ginseng, schizandra, chinensis, whitania. Medicii orientali propun asemenea plante contra impotentei si frigiditatii. Oliver si Rachel de la Roque au inventariat aproximativ 50 de specii de plante afrodisiace in Asia.
In Africa sunt recunoscute de asemenea peste 50 de plante afrodisiace, dintre care cele mai des folosite sunt: yohimbina, cola, iboga, numite si plante ale dragostei. Farmacopeea Europeana si Americana cunosc zeci de plante afrodiziace si cam o suta de plante excitante sau tonice.
Plantele afrodiziace contin in cea mai mare parte alcaloizi, compusi foarte activi continand molecule de azot care actioneaza puternic asupra psihicului. Altele contin alcaloizi cu nucleu tropanic (substanta asemanatoare acetilcolinei) : beladona, datura, maselarita, mandagora. Alte tipuri de alcaloizi al caror nucleu apartine grupelor indol si triptamine, au efecte psihice marcante, cum este cazul yohimbinei. Multe plante stimulante contin alcaloizi cu molecule pe baza de purine. Este cazul ceaiului, cafelei, colei sau guaranei.
Unele plante afrodisiace influenteaza imaginatia erotica, alcaloizii lor continand derivati de opiu si carboline. Se stie ca derivatii de opiu au actiune asemanatoare endorfinelor si enkefalinelor ce sunt produse de creier. Exista o planta numita iboga, din Gabon, ce intra in compozitia unei bauturi afrodisiace, care poate provoca erectii ce se pot prelungi 6 ore, dar are de asemenea si un efect antidepresiv si creste rezistenta organismului. Dar, se impune prudenta, deoarece aceasta bautura poate produce efecte secundare uneori chiar mortale.
Triburile din Amazonia cunosc o planta afrodiziaca numita "yaga" sau Banisteriopis. Ea provoaca o erectie mai rapida si orgasme mai frecvente. Dar efectele acestei plante se produc dupa o perioada de tremurari si convulsii. Din aceasta cauza multi amatori se lasa pagubasi.
In ciocolata si cacao se gasesc fenetilamine, asemanatoare noradrenalinei, care favorizeaza secretia de hormone ai placerii sau endorfine. Aceasta substanta, fenetilamina, se gaseste si in arboreal efedra, un arbust din China si Mongolia, recunoscut ca afrodisiac sub forma de infuzie de cinci mii de ani.
Alcaloizii nu constitiue decat un tip de molecule implicate in actiunea afrodisiaca. Numeroase plante cu virtuti afrodisiace contin compusi fenolici. Este vorba de flavonoidele din gingko biloba, passiflora sau paducel. Actiunea adaptogena a ginsengului este data de lignani care intra in compozitia acestei plante.
Afrodisiacele pot fi clasificate in 5 grupe: analoge, asociate, animale, terapeutice si senzoriale. Unele afrodisiace pot fi incadrate in mai multe categorii in acelasi timp.
Acestea sunt cele care sunt asemanatoare cu organele sexuale masculine sau feminine, cum ar fi de exemplu ginsengul, midiile.
Folosite in special in trecut, acestea sunt corelate activitatilor erotice. De exemplu iepurele salbatic, este considerat sacru, fiind simblolul Afroditei, batoanele de paine sunt consacrate zeului fertilitatii, Priapus. Afrodisiacele asociate fac parte din cultura fiecarui popor.
In diverse traditii organele reproductive ale unor animale erau ingerate pentru a le absorbi puterea in mod direct. De exemplu, erau consumate testiculele diferitelor animale: berbec, porc, taur etc.
Acestea sunt substantele naturale ce au efecte stimulente din punct de vedere sexual, asupra persoanei care le utilizeaza. Ele pot fi baute, mancate, inhalate sau folosite extern. Afrodisiacele terapeutice pot fi impartite in: substante naturale care confera senzatia de caldura in corp, eliminand frigiditatea si cele care elimina inhibitiile.
Din aceasta grupa fac parte masajele, arta erotica, literatura si diverse spectacole, jocuri amoroase si tehnici erotice ce confera intensitate, forta si rafinament actului sexual.
Inca din timpuri stravechi oamenii au fost preocupati de gasirea unor mijloace vizuale, sonore, olfactive, psihice sau de alta natura pentru a atrage fiintele de sex opus. In aceasta privinta, natura este foarte darnica, in cazul in care stim s-o folosim cu intelepciune. Exista numeroase plante si preparate din plante care de-a lungul timpului au fost folosite ca elixire ale dragostei si, in special, ale amorului fizic.
Multe plante afrodisiace contin hormoni apropiati ca structura cu hormonii sexuali umani. Este cazul plantei ipomea violacea si turbine corybosa. Prima din aceste plante halucinogene, este utilizata in doze mici pentru a stimula sexualitatea femeilor din America de sud. Palmierul de Florida (serenoa repens) contine hormoni similari estrogenilor.
In utilizarea sa traditional, semintele acestei plante, presate dau un suc indicat in impotenta si pentru mentinerea nivelului normal de hormoni sexuali. Aceasta planta actioneaza si asupra prostate. Putem spune ca in general plantele afrodisiace actioneaza in sinergie. Ele stimuleaza simturile, trezind dorintele sexuale sau stimuleaza organele genitale, trezind simturile.