Un subiect interesant foarte dezbatut atat de femei cat si de barbati este acela despre pozitii de facut dragoste, numite de unii pozitii sexuale, pozitii de facut sex sau amor, etc. Fiecare cauta acele pozitii de facut dragoste care poate sa aduca cea mai mare satisfactie si placere atat partenerului cat propriei persoane. Poate si tu ti-ai pus intrebarea: "Care sunt cele mai bune pozitii de facut dragoste?" Raspunsul este foarte simplu: "Acele pozitii care ofera maxima placere ambilor parteneri."

In celebra carte Kama Sutra vei gasi o mare varietate de poze si imagini cu pozitii in care poti sa faci dragoste cu iubitul tau, vei gasi pozitii pentru toate gusturile, incepand de la clasicile si arhicunoscutele pozitii pana la unele foarte complicate pentru care aveti nevoie de calitati fizice specifice contorsionistilor sau gimnastilor. Exista pozitii de facut dragoste in Kama Sutra pe care nu ai dori sa le experimentezi fie pentru ca ti se par  dezagreabile sau chiar dureroase.

Care sunt pozitiile tale preferate de facut dragoste?

Exista pozitii care sunt mai apreciat de femei altele care sunt mai apreciate de barbati, dar acele pozitii care sunt preferate cu un partener este posibil sa nu iti mai placa cu alt partener, placerea provocata de anumite pozitii cand faci dragoste depinde de multi factori, inclusiv structura anatomica a vaginului, labiilor si clitorisului tau cat si de lungimea, grosimea si forma penisului partenerului, conteaza forma fizica, mobilitatea si structura intregului corp, dar mai ales sentimentele de dragoste ce va leaga.

Cele mai folosite pozitii de facut dragoste

Din punct de vedere statistic exista 4 pozitii ce sunt folosite in mod frecvent de majoritatea cuplurilor.

1. Pozitia misionarului

pozitii de facut dragoste misionarulProbabil este cea mai cunoscuta si folosita pozitie sexuala poate si datorita simplitatii ei. De obicei pozitia misionarului este si prima pozitie in care cuplurile isi incep viata sexuala. In aceasta pozitie femeia sta intinsa pe spate cu picioarele departate si barbatul deasupra ei. Aceasta pozitie e adesea preferata de cupluri pentru calitatea ei romantica, datorita contactului direct si a faptului ca se pot saruta si privi in ochi. Poti sa iti pui si o perna sub coapse si penetrarea poate fi mai profunda, intreaga zona genitala va fi intens stimulata iar faimosul punct G va fi si el ami rasfatat, deasemenea poti sa iti incolacesti picioarele in jurul lui.

pozitiide facut dragoste amazoana2. Pozitia amazoanei sau femeia deasupra

Pozitia prin care femeia sta deasupra barbatului sau pozitia amazoanei este una dintre pozitiile preferate de femei, datorita ca ele stau deasupra cand fac dragoste, au libertate maxima de miscare, se pot mangaia si impune efectiv ritmul actului sexual si adancimea penetrarii, astfel incat sa ajunga mai repede la orgasm. In aceasta pozitie de facut dragsote barbatul se aseaza pe spate complet intins, iar femeia deasupra, in pozitie sezut. Barbatul nu are niciun fel de control asupra pozitiei dar, este avantajat de pozitia femeii pe care o pot admira in totalitate, contribuind astfel suplimentar la excitatia vizuala. In plus, el isi poate stimula iubita prin mangaieri. Este una dintre pozitiile sexuale recomandate femeilor insarcinate.

pozitii de facut dragoste capra3. Pozitia pe la spate - Pozitia Capra sau Doggy Style

In pozitia Capra, femeia se aseaza in genunchi, apoi se apleaca in fata sprijinindu-se pe coate. Barbatul o penetreaza de la spate, in genunchi. Pozitia este extrem de populara si relaxanta pentru ambii parteneri, cea mai stimulata parte a corpului femeii fiind clitorisul. Barbatul are libertate de miscare mai mare, de aceea el poate stimula suplimentar alte parti ale corpului femeii precum sanii sau spatele, profunzimea penetrarii ramanand la latitudinea partenerilor.

Pozitia este recomandata si pentru ca ii confera barbatului un control mai mare asupra alegerii momentului ejacularii, prin urmare, actul sexual se poate prelungi. Ca un sfat pentru barbati este acela de a nu se grabi, avand in vedere ca aceasta pozitie este una care ii excita foarte tare si s-ar putea sa o ia cu mult inainte femei, deci trebuie sa-si ia o cate o pauza atunci cand au nevoie si sa continue stimularea clitorisului pana cand simte ca partenera este aproape de sfarsitul dorit.

4. Pozitia lingura

pozitie de facut dragoste linguraAceasta pozitie se numeste pozitia lingurita datorita suprafetei foarte mari de atingere a partenerilor. Femeia va sta intinsa pe o parte in timp ce barbatul o va penetra pe la spate. Aceasta pozitie e una foarte relaxanta, putand fi aplicata chiar si de femeile ce sunt intr-o luna avansata de sarcina sau persoanelor corpolente. Este recomandata si barbatilor ce sufera de ejaculare precoce deoarece au un control foarte bun asupra gradului de excitare in care se afla. Este ideala pentru cele care doresc sa simta imbratisarea partenerului, atat femeia cat si barbatul stand culcati unul langa altul, pe o parte. Desi nu permite contactul vizual, barbatul aflandu-se in spatele partenerei sale, aceasta pozitie este foarte practicata si usor de executat prin faptul ca actul sexual nu este atat de intens. Daca sunte-ti foarte obositi dupa o zi intensa de munca aceasta pozitie poate fi ideala pentru a face dragoste deoarece nu necesita un efort fizic intens.

Alegerea si gasirea acelor pozitii de facut dragoste optime trebuie facuta prin discutii deschise intre cei doi iubiti. Trebuie sa tineti cont de varsta, greutate, suplete, de talia organelor sexuale si de compatibilitatea lor, de faptul ca femeia are sau nu nevoie sa fie stimulata clitoridian in timp ce se face dragoste.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole