Am observat la multe femei si la numerosi barbati o retinere sau chiar o teama legata de sexul in timpul menstruatiei, unii considera ca nu este sanatos, altii considera ca este scarbos, ca nu este igienic, plus alte cateva motive. Totusi sexul in timpul menstruatiei nu este absolut deloc periculos pentru sanatate. Nu exista absolut niciun motiv medical pentru care sa iti refuzi partenerul in aceasta perioada a lunii.

Poate doar unul ce tine de propriile idei si conceptii. Cert este ca o femeie poate avea dorinte sexuale si in aceasta perioada, uneori chiar mai accentuate decat de obicei. Mai mult, pentru unele dintre femei perioada menstruatiei este perioada cand au un libidou crescut si chiar resimt o placere sexuala mai mare.

Exista zvonuri cum ca sexul în timpul menstruatiei ar avea efecte negative asupra sanatatii, ei bine aceste zvonuri sunt false! Aceste stereotipuri s-au format din cauza conceptului din societate, ca menstra este „murdara”. In realitate, contactul cu sangele menstrual nu afecteaza nici penisul barbatului, nici zona genitala a femeii.

Riscurile sexului in perioada menstruatiei sunt identice cu cele din restul perioadei ciclului menstrual, cele obisnuite - sarcina nedorita si/sau infectie cu transmitere sexuala.

Sfaturi pentru sexul in timpul menstruatiei

In primul rand nu te forta prea mult. Pozitiile sexuale indicate in aceasta perioada ar fi cea a misionarului,  pozitia doggy-style, sau alte pozitii. Nu sunt recomandate pozitiile in care femeia sta deasupra in zilele cand menstruatia este mai abundenta, deoarece eventaulele scurgeri sar putea sa il deranjeze.

Sexul in perioada menstruatiei are si cateva avantaje

- ai un lubrifiant natural,

- riscul de a ramane insarcinata este aproapte nul, dar totusi exista o mica sansa.

- contractiile din timpul orgasmului pot reduce durerile si disconfortul specific zilelor de menstruatie

- este posibil ca la unele femei datorita contractiilor din timpul orgasmului, menstruatia sa se termine mai repede, contractiile stimuland eliminarea mai rapida a sangelui menstrual.

Un material video in engleza cu subiectul Sexul in timpul menstruatiei video

Sex in timpul menstruatiei video

Iti recomandam si articolul Sexul in timpul sarcinii

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole