Acum cativa ani am fost invitati la un botez unde am avut placuta surpriza sa vad pentru prima oara un spectacol cu ursitoare. Pentru mine a fost ceva extraordinar, un moment artistic ce m-a emotionat profund, spectacolul avand si o incarcatura spirituala aparte. Asa ca ceva mai tarziu cand s-a nascut cea de-a doua fetita in familia noastra am decis sa invitam si noi o trupa de ursitoare la botez.

Am cautat pe internet o firma care sa ne poata oferi un astfel de spectacol cu ursitoare in timpul petrecerii de dupa botez, am discutat cu mai multe firme si dupa ce am cantarit toate variantele am ales zanele ursitoare de la www.zanesiursitoare.ro. In cazul nostru a fost putin mai dificil deoarece noi suntem din Galati iar ursitoarele isi au sediul in Bucuresti. Dar ne-am asumat plata transportului pana la Galati precum si cazarea, prin urmare au acceptat sa vina la botezul fetitei noastre.

Aproape de ora 22, cele 3 ursitoare si-au facut aparitia la restaurantul unde avea loc botezul, moment in care invitatii au ramas pur si simplu cu gura cascata. Cele 3 zane ursitoarele aveau rochii asemenea printeselor din basme iar copiii imediat au inceput sa roiasca in jurul lor, sa le puna intrebari care de care mai nastrusnice. Atmosfera a devenit cu adevarat magica tinand cont de faptul ca in jurul ursitoarelor roiau cei toti 16 copii prezenti.

ursitoare-botezDupa ce si-au facut "numarul" cu inveselirea copiilor au inceput spectacolul cu ursitoare, mama a fost pusa pe un scaun in mijlocul incaperii tinand in brate pruncul proaspat botezat, iar ursitoarele au inceput un dialog foarte haios, in care erau strecurate meniri ce erau in acelasi timp haioase cat si incarcate cu spiritualitate, ceea ce a facut ca unii dintre invitati sa zambeasca larg (unii chiar radeau in hohote), iar altii sa lacrimeze de emotie, impresionati probabil de mesajul cu incarcatura spirituala ce razbatea din versurile magic croite de ursitoare.

Am fost impresionati de faptul ca menirea facuta de ursitoare nu era la fel ca cele ce le mai vazusem la alte spectacole, nu erau doar urari de genul "sa aiba multi bani", "sa fie iubita de toti baietii", "sa aiba vila cu piscina", "sa se faca doctorita" si altele de genul asta, ursitoarele i-au menit fetitei noastre "sa aiba o viata dulce", "zambetul tau sa imparta bucurie", "florile sa iti zambeasca", "iti ursesc sa stii ca bine e ceva ce sta in tine, e ceva ce langa tine, pace sa iti fie bine", si alte multe urari aparte.

pictura pe fata ursitoareApoi fiecare ursitoare a venit cu un dar simbolic, din traditia populara pe care le-au menit si le-au daruit fetitei intr-o cutie eleganta, aceste daruri ne-au fost de folos la scaldatul fetitei de a doua zi.

La sfarsit, noua parintilor, ne-au daruit cateva pietre semipretioase specifice zodiei copilului, ne-au spus semnificatiile acestora, de asemenea ne-au dat si un ravas foarte frumos, in care erau cateva urari deosebite, o mica analiza astrologica si numerologica a copilului in functie de ziua de nastere si nume (ne-au intrebat cand am facut rezervarea pentru botez).

Ne-am facut cateva poze cu ursitoarele si copiii, apoi ne-am trezit ca aproape toti invitatii au dorit sa isi faca poze cu ursitoarele, probabil au fost fermecati de frumusetea lor si au vrut sa aiba o amintire.

Dupa spectacol una dintre ursitoare a scos o trusa speciala si a inceput sa picteze copiii pe fata, cu reprezentari a diferitelor personaje din povesti si desene animate, dupa preferintele fiecaruia, va dati seama ce veselie era acolo. Alta ursitoare a umflat baloane, pe unele modelandu-le in catei, sabii, flori, papusi si altele asemenea. Va imaginati ce bucurie si veselie a fost in randul copiilor.

pictura pe fata copiiPentru noi ziua botezului a fost o zi magica pe care nu o sa o uitam niciodata, la a carei frumusete a contribuit in mod sigur si spectacolul ursitoarelor, deoarece dupa petrecere invitatii ne-au spus ca au fost foarte impresionati de momentul de divertisment oferit de ursitoare.

Din punctul nostru de vedere, ursitoarele nu ar trebui sa lipseasca de la nici o petrecere de botez, chiar daca costa ceva bani, va spun ca merita fiecare leut.

Pentru cei care vor sa stie unde pot gasi aceasta trupa de ursitoare site-ul lor este www.zanesiursitoare.ro

PS: Pozele cu ursitoarele si copii ce sunt pictati pe fata de ursitoare sunt de la botezul fetei noastre

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole