Dragi Directori de scoli, Am aflat ca exista in tara dumneavoastra anumite organizatii finantate din strainatate si chiar unii medici sau asistente medicale din Romania care vin in scoli si lupta impotriva valorilor moralei crestine, incurajand si pregatind pe altii cum sa comita diverse pacate legate de sexualitatea umana si de procreatie. Pana si o serie de manuale  scolare promoveaza aceste pacate si incearca sa distruga dragostea pe care trebuie sa o avem fata de copii, mintindu-i pe acestia ca planeta este suprapopulata. Va rog cu tarie sa nu permiteti astfel de invataturi gresite!

Parintii isi trimit copiii la scoala fiindca au incredere in sistemul scolar, si tot ei sunt cei ce platesc manualele si impozitele pentru salarizarea personalului didactic. Mai mult de 9o% din cetatenii Romaniei sunt crestini. Cat de trist este atunci faptul ca scolile abuzeaza de increderea si de banii crestinilor, promovand programe impotriva crestinismului. in timpul dictaturii comuniste, in unele scoli existau activitati antireligioase in cursul carora copiii erau mintiti ca Dumnezeu nu exista. Acesta constituia un atac asupra Poruncii intai a lui Dumnezeu. Dar stiti ca sunt Zece Porunci si nu ne este permis sa luptam impotriva nici uneia dintre ele. Nici scoala si nici un alt factor institutional nu au dreptul de a face un asemenea lucru.

Viata sexuala inaintea si in afara acelei casatorii care a fost binecuvantata de Dumnezeu este un pacat de moarte. Tot pacate de moarte sunt si contraceptia, sterilizarea, fertilizarea artificiala in care conceptia are loc in lipsa actului specific al iubirii matrimoniale, precum si uciderea oricarui copil nenascut, fara nici o exceptie, inca din momentul conceptiei. Pacatul nu reprezinta solutia nici unei probleme, ci doar cauzeaza noi probleme inutile ce afecteaza sufletul persoanei care-l savarseste, familia si societatea. Este nevoie sa-i invatam pe oameni sa respecte castitatea, casatoria, sa nu amane prea mult momentul casatoriei, sa iubeasca copiii si sa nu se teama de ei. Daca fiecare cuplu casatorit vor avea doar doi copii, familia si natiunea lor va disparea, caci s-ar putea ca unul dintre copii sa moara in primii ani de viata sau sa fie steril, sau s-ar putea sa nu se casatoreasca, si atunci cine va duce mai departe viata acelui popor?

Persoana umana a fost creata pentru a atinge integritatea morala. Daca incepe sa comita pacate intr-un anumit domeniu al vietii, foarte adesea va continua sa pacatuiasca in alt domeniu, apoi in altul, incat ii va fi tot mai greu sa se opreasca. Daca scoala promoveaza si incurajeaza pacatele din domeniul sexualitatii umane, cum ii va mai putea convinge sa nu comita celelalte pacate? Vei mai putea avea succes in prevenirea alcoolismului, a sinuciderilor, a folosirii drogurilor, a fumatului sau a traumatismelor psihologice? Vor mai putea acesti elevi sa-si respecte parintii si profesorii, vor mai putea fi buni elevi, vor mai avea dragoste de munca, vor mai avea grija de familiile lor, vor mai fi buni conducatori auto, atunci cand tot ceea ce-i va preocupa va fi doar satisfacerea egoista a placerilor si a voii proprii fara simtul raspunderii pentru consecintele faptelor lor?

Promovarea contraceptiei incurajeaza elevii sa savarseasca pacate legate de sexualitate. Dupa asemenea cursuri si programe vor fi mai putini tineri care vor respecta castitatea si, drept consecinta, va spori numarul persoanelor afectate de boli venerice (precum fatala SIDA, herpesul genital, sifilisul, gonoreea), de infectii cu virusul papiloma uman responsabil de producea cancerului de col uterin, de infectii cu Chlamydia Trachomatis care cauzeaza moartea pruncului pe cand acesta se afla in pintecele mamei, etc. Este stiintific confirmat ca SIDA si celelalte boli venerice se transmit in ciuda folosirii prezervativului. Oamenii care savarsesc pacate legate de sexualitate au tot mai putine sanse sa-si pastreze fertilitatea si sanatatea si sa dobandeasca o casnicie fericita si reusita. Cu ce ochi, cu ce psihic, cu ce suflet si cu ce trup vor intra ei in casatorie? isi vor educa proprii copii intr-un mod normal?

Atentie! Educatia sexuala imorala distruge nu doar generatia tanara actuala, ci si viitoarea existenta biologica a natiunii. Un asemenea dezastru nu este nicidecum in interesul tarii dumneavoastra.

In 1995, Conciliul Pontifical pentru Familie a emis documentul "Adevarul si sensul sexualitatii umane" unde se specifica urmatoarele:

"126.3 Nici un material de natura erotica nu trebuie prezentat, fie individual, fie in grup, copiilor si tinerilor, indiferent de grupa de varsta din care fac parte. Acest principiu al decentei trebuie sa protejeze virtutea crestina a castitatii.

De aceea, cand se ofera informatii din domeniul sexualitatii in contextul educarii tinerilor pentru dragoste, instructia trebuie sa fie intotdeauna "pozitiva si prudenta", facuta cu "claritate si delicatete". Aceste patru cuvinte folosite de Biserica Catolica exclud din educatia sexuala orice tip de continut inacceptabil.

Mai mult, chiar daca reprezentarile grafice ori realiste ale momentul nasterii nu sunt erotice, de pilda intr-un film, ele trebuie aratate treptat, astfel incat sa nu creeze teama sau atitudini negative fata de procreatie in randul fetelor si a tinerelor.

127.4 Nimeni nu poate fi invitat sau obligat vreodata de altcineva sa actioneze in vreun mod care poate constitui o ofensa obiectiva la adresa modestiei sau poate ofensa subiectiv delicatetea sau intimitatea tanarului sau a tinerei.

Acest principiu al respectului fata de copil exclude orice forma de participare nepotrivita din partea copiilor sau a tinerilor. in acest sens, printre alte lucruri, interdictia include urmatoarele metode abuzive de educatie sexuala: a) orice reprezentare "dramatizata", mimare sau "joc de roluri" care infatiseaza teme de natura genitala sau erotica, b) intocmirea de desene, planse sau mulaje de aceasta natura, c) incercarea de a cere elevilor informatii personale sau familiale referitoare la aspectele sexualitatii, d) examinarea in scris sau oral asupra temelor de natura genitala sau erotica.

136. in primul rand, parintii trebuie sa respinga educatia sexuala secularizata si anti-natalista care-L scoate pe Dumnezeu la marginea vietii si socoteste nasterea unui copil drept o amenintare. Aceasta educatie sexuala este raspandita de catre mari organizatii.:si asociatii internationale care promoveaza avortul, sterilizarea si contraceptia. Aceste organizatii cauta sa impuna un stil de viata nefiresc, indreptat impotriva adevarurilor sexualitatii umane. Lucrand la nivel national sau statal, astfel de organizatii incearca sa convinga copiii si tinerii de "pericolul suprapopularii" planetei, pentru ca sa promoveze apoi mentalitatea contraceptiva, de fapt mentalitatea "anti-viata". Ei raspandesc idei false despre "sanatatea reproducerii" sau despre "drepturile sexuale si reproductive" ale tinerei generatii. Mai mult, unele organizatii antinataliste intretin acele clinici care, violand drepturile parintilor, propun tinerilor avortul si anticonceptionalele, promovand astfel promiscuitatea si, ca atare, cresterea numarului de sarcini in randul adolescentelor. "Daca spunem ca privim spre mileniul III., cum putem sa-i ignoram pe tineri? Cum ii tratam? Ca pe niste obiecte si nu ca pe niste persoane? Dandu-le dreptul de a se purta cum vor ei din cea mai frageda pruncie, fara nici o constrangere, asigurandu-i ca au la indemana "mijloace de siguranta". Nepretuitul dar al persoanei, al infranarii instinctelor, simtul responsabilitatii sunt notiuni considerate ca apartinand unei alte epoci .

138. Asociatiile de sexologi educatori, consilieri si terapeuti actioneaza in anumite societati. Parintii trebuie sa priveasca aceste asociatii cu mare precautie, indiferent ce recunoastere oficiala au primit ele, din cauza ca lucrarea lor se sprijina adesea pe teorii gresite, fara valoare stiintifica si ostile unei autentice antropologii, sau pe teorii care nu recunosc adevarata valoare a castitatii. Conceptia lor gresita care nu este in armonie cu invataturile Bisericii se vadeste nu doar in actiunile lor, ci si in publicatiile foarte raspandite in diverse tari.

139. O alta forma de abuz apare in educatia sexuala atunci cand copiilor li se predau toate detaliile intime ale actului sexual, chiar si sub forma grafica. Aceasta se motiveaza astazi
prin dorinta de a promova "relatiile sexuale cu mijloace de protectie ", mai ales in scopul prevenirii raspandirii bolii SIDA. Parintii trebuie sa sustina ferm castitatea inainte de casatorie si fidelitatea in casatorie drept singura forma de educatie adevarata si sigura care poate preveni infectarea cu aceasta boala contagioasa."

in 1930 Sf. Parinte Papa Pius Xl. a scris in enciclica "Castii connubi":

56. "De aceea, de vreme ce unii, departandu-se fata de neintrerupta traditie crestina, au considerat nu de mult ca este cu putinta sa proclame in mod solemn o alta doctrina cu privire la aceasta problema, Biserica Catolica, in sarcina careia Dumnezeu a incredintat apararea integritatii si curatiei comportamentelor morale, stand drept in mijlocul ruinei morale care o inconjoara, cu scopul de a putea pastra neintinata castitatea unirii conjugale de uraciunea unei asemenea pangariri, isi inalta vocea in semn de mesagera divina si declara prin gura noastra inca o data: orice folosire a casatoriei, exercitata intr-un astfel de mod prin care actul intim este privat intentionat de puterea sa naturala de a genera viata, este o ofensa adusa legii lui Dumnezeu si legii naturale, iar cei care se angajeaza in el sunt pecetluiti cu stigmatul unui grav pacat. 57. De aceea avertizam preotii, care asculta spovedanii si pe ceilalti care poarta grija sufletelor: in virtutea autoritatii noastre supreme si a solicitudinii noastre intru salvarea sufletelor, sa nu ingaduiasca credinciosilor incredintati lor sa greseasca referitor la aceasta foarte grava lege al lui Dumnezeu; mai mult, sa se pastreze imuni pe ei insisi de astfel de pareri gresite, fara sa treaca cu vederea in nici un chip aceasta problema. Daca vreun duhovnic al pastorilor sufletesti, ceea ce ii revine lui Dumnezeu sa interzica, conduce pe credinciosii incredintati lui in aceste erori, sau cel putin ii confirma prin aprobare sau tacere vinovata, constientizati-l de faptul ca el trebuie sa dea socoteala severa lui Dumnezeu, Judecatorul Suprem, pentru tradarea increderii sale sfinte, si determinati-l sa-si asume cuvintele lui Christos: "Ei sunt orbi si conduc pe cei orbi: si daca orbul conduce pe orb, amandoi vor cadea in prapastie."(Mt 15,14)

in 1968, Sfantul Parinte Paul al VI-lea a emis faimoasa sa enciclica "Humanae vitae". Printre altele, aceasta enciclica mentioneaza: "in misiunea pe care o au de a transmite viata, parintii nu sunt, in consecinta, liberi sa procedeze dupa placul lor, ca si cum ar putea hotari in mod cu totul egoist caile cinstite si drepte care trebuie urmate; dimpotriva, actiunile lor trebuie sa fie in armonie cu scopul creator al lui Dumnezeu, exprimat pe de o parte in insasi natura casatoriei si a actelor sale, si indicat de invatatura definitiva a Bisericii. "

" ... Se exclude, de asemenea, dupa cum a declarat in repetate randuri Magisteriul Bisericii, sterilizarea directa, definitiva sau temporara, atat a barbatului cat si a femeii. Este exclusa, de asemenea, orice actiune care-- fie in pregatirea actului sexual, fie in desfasurarea lui, fie in dezvoltarea consecintelor lui naturale-- si-ar propune drept scop sau mijloc sa impiedice procrearea.

Oamenii corecti vor putea si mai bine sa se convinga de temeiul doctrinei Bisericii in acest domeniu, daca binevoiesc sa reflecteze la consecintele metodelor de reglementare artificiala a nasterilor. Sa considere mai intai ce cale larga si usoara s-ar deschide astfel infidelitatii conjugale si scaderii generale a moralitatii. Nu e nevoie de multa experienta pentru a intelege slabiciunea umana si pentru a ne da seama ca oamenii tineri, in special, atat de vulnerabili in aceasta privinta, au nevoie de incurajare pentru a ramane fideli legii morale si ca nu trebuie sa li se ofere nici un mijloc usor care sa-i favorizeze in nerespectarea ei. Este intemeiata teama ca barbatul, obisnuindu-se cu folosirea anticonceptionalelor, sa sfarseasca prin a-si pierde respectul fata de femeie si, fara a se ingriji de echilibrul fizic si psihologic al acesteia, sa ajunga sa o considere drept un simplu instrument de placere egoista si nu o partenera de viata respectata si iubita.

Actualul Sfant Parinte, Ioan Paul al II-lea, adresandu-se Asociatiei Farmacistilor din Italia, a reamintit ceea ce el si Papii anteriori lui, Pius al XII-lea si Paul al VI-lea, au sustinut referitor la aspectele morale ale acestei profesii medicale:

"Noi nu putem accepta participarea la atacurile impotriva integritatii vietii persoanei umane, impotriva procreatiei sau impotriva sanatatii morale si mentale a umanitatii(?) Nici nu este posibil sa cautam in constiinta justificari pentru distribuirea produselor farmaceutice care sunt umilitoare pentru om. "(Medicina e Morale 4, 1994, pag.762)

si tocmai contraceptia si sterilizarea sunt metode folosite contra procreatiei si au consecinte nefaste nu doar asupra sufletului si a trupului, ci si asupra intregii societati.

Exista o mare diferenta intre metodele naturale, pe de o parte, care disting zilele fertile si cele nefertile ale ciclului menstrual al femeii (metoda Billings si metoda simptotermica) si, pe de alta parte, contraceptia si sterilizarea care sunt pacatoase si, ca atare, interzise.

Dumnezeu a stabilit o legatura intre actul specific al iubirii matrimoniale si conceptie, dar contraceptia si sterilizarea distrug aceasta legatura. in metodele naturale legatura respectiva nu se rupe, daca sotii se abtin in zilele fertile ale femeii. Nu este necesar ca sotii sa traiasca actul specific al iubirii conjugale daca exista motive justificate pentru a-l evita. Desigur, relatiile sexuale nu sunt permise si nu pot fi sprijinite sa aiba loc nici inaintea si nici in afara unei astfel de casatorii care a fost binecuvantata de Dumnezeu.

in enciclica "Evangelium Vitae" scrisa de Sfantul Parinte loan Paul al II-lea in 1995, se mentioneaza la paragraful 62:

"De aceea, cu autoritatea cu care Cristos i-a investit pe Petru si pe succesorii Sai si in comuniune cu Episcopii" care au condamnat in diferite ocazii avortul si s-au aratat in unanimitate de acord cu aceasta doctrina in timpul consultarilor mentionate anterior, desi se afla dispersati in toata lumea "declar ca avortul direct, adica avortul dorit ca scop sau ca mijloc, constituie intotdeauna o grava criza morala, de vreme ce consta in uciderea unei fiinte umane nevinovate. Aceasta doctrina are drept fundament legea naturala si Cuvantul Lui Dumnezeu din Scripturi, este transmisa prin Traditia Bisericii si predata de catre Magisterium-ul comun si universal al Bisericii.

Nici o circumstanta, nici un scop, nici o lege nu poate face sa fie permis un act care este in sine nepermis, de vreme ce se opune Legii lui Dumnezeu inscrisa in fiecare inima umana, cunoscuta de fiecare constiinta si propovaduita de Biserica."

La fel, Sfantul Parinte Paul al VI-lea, in enciclica "Humanae Vitae" scrie: "in conformitate cu aceste principii fundamentale ale conceptiei umane si crestine a casatoriei, noi trebuie sa declaram inca o data ca se exclude in mod absolut, ca mijloc licit de reglementare a nasterilor intreruperea procesului de nastere deja inceput, mai ales avortul direct, chiar si cel facut pentru motive terapeutice. "

La paragraful 72 din enciclica "Evangelium Vitae", Sfantul Parinte scrie: "Legile care autorizeaza si promoveaza avortul si eutanasia se opun, prin urmare, nu doar binelui individual, ci si binelui colectiv, de aceea le lipseste complet orice validitate juridica autentica. Nesocotirea dreptului la viata, tocmai fiindca duce la uciderea unei persoane pe care societatea are menirea sa o ajute, afecteaza in mod direct posibilitatea dobandirii binelui comun. Ca umare, o lege civila care autorizeaza avortul sau eutanasia inceteaza, prin insusi acest fapt, sa mai fie o lege adevarata si morala."

si imediat dupa aceea, in paragraful 73, Papa continua:

"Avortul si eutanasia sunt astfel crime pe care nici o lege umana nu-si poate propune sa le autorizeze. Nici o constiinta nu este obligata sa se supuna unor astfel de legi; dimpotriva, avem obligatia clara si serioasa de a ne opune lor cu deplina constiinta". Chiar de la inceputurile Bisericii, predicile apostolilor aminteau crestinilor ca este de datoria lor sa se supuna autoritatilor publice legal constituite (Rom. 13, 1-7; 1 Pt. 2, 13-14), dar, in acelasi timp, ii avertizau cu tarie ca "trebuie sa ascultam mai mult pe Dumnezeu decat pe oameni" (Fapte 5, 29). Tocmai in legatura cu amenintarile la adresa vietii gasim in Vechiul Testament un exemplu semnificativ de rezistenta in fata unei porunci nedrepte a autoritatilor. Dupa ce Faraon a ordonat uciderea intailor nascuti de parte barbateasca, moasele evreice au refuzat sa o faca. "N-au facut cum le poruncise regele Egiptului, ci au lasat si pe baieti sa traiasca. " (Iesire 1, 17) Sa luam aminte insa la motivul ferm al actiunii lor:"moasele s-au temut de Dumnezeu" (ibid.). Tocmai din ascultarea de Dumnezeu " singurul fata de care trebuie sa avem acea frica datorata constiintei suveranitatii Sale absolute" se nasc puterea si curajul de a opune rezistenta legilor umane nedrepte. Este taria si curajul celor gata sa se lase inchisi ori ucisi cu sabia, si cu siguranta ca aceasta este si "rabdarea si credinta sfintilor" (Apoc. 13, 1o).

Fata de o lege nedreapta in sine, de pilda o lege care permite avortul sau euthanasia, nu este permisa niciodata supunerea, nici "participarea la vreo campanie de propaganda in favoarea unei astfel de legi si nici votarea ei."[98]

Sfanta Congregatie pentru Doctrina Credintei a emis documentul "Donum Vitae" pe care actualul Papa l-a semnat si a poruncit sa fie raspandit peste tot. Acest document explica detaliat de ce anume fertilizarea artificiala (inseminarea si fertilizarea in vitro) sunt pacate si, ca atare, interzise. Aceasta pentru ca, printre alte motive, colectarea spermei se face intr-un mod imoral, iar fertilizarea se produce in lipsa actului specific al iubirii conjugale. Mai mult, stim ca in cadrul fertilizarii in vitro "ei" ucid multi dintre copiii conceputi in acest fel.

in enciclica "Evangelium Vitae", Sfantul Parinte se adreseaza parintilor care si-au ucis copilul nenascut. Aceleasi lucruri sunt valabile pentru toti cei care iau parte la uciderea copilului: ginecologi, asistente, farmacisti, politicieni, ziaristi, anturajul parintilor respectivi, etc.: "Rana din inima voastra poate ca nu s-a vindecat inca. Ceea ce s-a petrecut a fost si ramane cu siguranta un lucru ingrozitor. Nu va descurajati insa si nu va pierdeti nadejdea. incercati mai degraba sa intelegeti ceea ce s-a intamplat si sa-i faceti fata cu sinceritate. Daca inca nu ati facut-o, pocaiti-va cu smerenie si nadejde. Tatal milostivirilor este gata sa va daruiasca iertarea si pacea Sa in Sfanta Taina a Spovedaniei. Veti intelege astfel ca nimic nu este pierdut definitiv si veti putea sa cereti iertare si copilului vostru care se afla acum la Domnul. Cu ajutorul si sfatul priceput si prietenesc al altora, si ca rezultat al propriei voastre experiente dureroase, puteti deveni unii dintre cei mai convingatori aparatori ai dreptului la viata al fiecarui om. Prin angajarea voastra in protejarea vietii, fie prin acceptarea nasterii unui alt copil, fie prin dragostea aratata celor care au cea mai mare nevoie de iubirea cuiva, veti deveni promotorii unui nou mod de a privi viata umana."

scrisoare catre directorii de scolo

Iuda l-a tradat pe Iisus Hristos pentru un pumn de bani si l-a predat dusmanilor Sai pentru a fi ucis. Asemeni lui si azi sunt multi Iuda care participa la uciderea copiilor nenascuti. Toti cei care sustin uciderea pruncilor nenascuti se adauga la multimea nesatioasa care a strigat catre Pilat din Pont sa-L rastigneasca pe Iisus. Domnul a spus atunci:"Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintre acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut" (Matei 25, 4o). Iar acel "cel mai mic dintre acesti frati si surori" ai nostri este tocmai acel copil abia conceput in orice situatie, indiferent daca e sanatos sau bolnav, indiferent de locul unde se afla (in abdomenul mamei sau in eprubetele din frigider) sau de conditiile din jurul sau (familie, stat, societate, etc.).

Trebuie sa ne straduim sa iubim fiecare copil conceput, sa-i protejam viata si sa raspandim in jurul nostru dragostea pentru copii. Nu ne este permis sa fim partasi la nici un pacat si trebuie sa ne rugam pentru convertirea tuturor pacatosilor.

Va sugerez ca, in colaborare cu preotii ortodocsi si catolici, sa pregatiti afise pentru cabinetele ginecologice, sectiile de Ginecologie si salile de asteptare, astfel incat sa puteti trimite femeia insarcinata la preotii ortodocsi si catolici care o pot ajuta sa ia hotararea de a salva viata copilului nenascut si de a nu face avort. Acelasi text poate fi publicat in format mai mic si inmanat fiecarei femei insarcinate de catre personalul din cabinetele ginecologice. Ea va arata astfel acest text sotului sau prietenului. Noi avem o buna experienta si rezultate semnificative in acest domeniu in Croatia.

Draga domnule Director, draga doamna Directoare,depinde foarte mult de Dv-a ce se va intampla cu elevii Dv-a in viitor, cum vor arata casniciile lor si relatiile lor fata de copii.

Va rog sa fiti grijulii si sa nu abuzati de increderea parintilor care isi trimit copiii la scoala Dv-a. Va rog sa-i protejati de influente rele. Elevii Dv-a sunt foarte pretiosi. Exact de la ei noi asteptam contributia la reinnoirea morala si demografica a tarii. Nu acceptati nimic care sprijina pacatul.

Omul a fost creat de Dumnezeu. Dumnezeu stie cum trebuie sa traim. Nimeni nu poate face un program bun educational sau de protejare a sanatatii, daca nu se potriveste cu cele Zece Porunci date de Dumnezeu. Va rog sa acceptati ajutorul Lui Dumnezeu, respingand toate relele.

Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Dr. med. Antun Lisee

Autor si editor: Pro Vita, Dr. med. Antun Lisee, Pozeska 11,34335 Vetovo, Croatia. Mobil: +385-91-571-2856.

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Contact in Romania: Asociatia Darul Vietii, Str. Ghe. Doja 25A, 300192 Timisoara, Romania Telefon/fax: 0256-491529; mobil: 0721-335704 E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Internet: www.darulvietii.cnet.ro

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole