In cazul in care tu sau cineva drag tie are o problema de sanatate, o problema sufleteasca, exista un medicament extraodinar, un medicament foarte ieftin si pe care il poti gasi la orice ora din zi si din noapte - îmbrăţişarea. Oamenii de stiinta in urma multor studii, au ajuns sa redescopere ceea ce mamele stiu de mult timp, si anume ca o imbratisare tandra aduce mai mult bine decat un tratament pe baza de medicamente, deoarece atingerea iti amelioreaza durere.

Poate nu intelegi cum poate o simpla imbratisare poate sa te scape chiar si pentru cateva secunde de o durere de masea, de cap etc? Este timpul sa afli de ce! Potrivit cercetatorilor din Suedia, atunci cand pielea este mangaiata cu delicatete de catre cineva drag, durerea este mai putin intensa. Acest lucru explica actiunea instictiva a parintilor care isi strang copii la piept sau ii mangaie atunci cand sufera din cauza unei probleme de sanatate. Mai mult, cercetatorii sustin ca si mangaierea umarului sau perierea parului in timpul unei crize isi au originile in atingerile biologice, care ajuta persoana suferinda. Dar daca nu ai incredere si nu iti este draga acea persoana efectele sunt mult diminuate.

imbratisarea

Prin piele trec un numar mare de nervi care isi sporesc activitatea in momentul in care pielea este mangaiata sau atinsa cu delicatete. Astfel, acestia transmit informatia inapoi catre centrul emotional al creierului, dand nastere sentimentelor si placerii. Activarea acestor "fibre ale placerii", opresc celelalte fibre sa elibereze mesajele de durere la nivelul creierului.

De asemeanea spiritualitatile multor popoare spun ca pe suprafata corpului uman exista mai multe canale energetice si centri energetici (chakre), care reactioneaza pozitiv la energii de tip dragoste, iubire, ducand la ameliorarea durerii si chiar la vindecare.

Profesorul in alimentatie si frumusete de la Unilever, Francis McGlone, a carui echipa a descoperit "fibrele placerii" sau fibrele C, sustine ca imbratisarea si ingrijirea, cum ar fi perierea parului, joaca un rol important in declansarea sentimentelor de placere.

Nu ezitati sa oferiti mangaiere si imbratisari tandre celor care sufera, acestea vor vindeca, si odata si tu vei avea nevoie de aceste mangaieri tandre. 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole