Copiii apreciază în mod deosebit implicarea părinților (care sunt modelele ideale pentru ei) în tot ceea ce înseamnă activitatea celor mici. Cu această ocazie, nu doar că te poți distra alături de copilul tău, dar poți să îi oferi și sfaturi prețioase despre tot ceea ce înseamnă banii în economia unei familii, sfaturi care îl vor ajuta, cu certitudine, mai târziu, atunci când o să devină adult. Desigur, nu este indicat să îi vorbești celui mic/celei mici despre împrumuturi în Danemarca (lån DK) sau despre orice alt subiect care este mult prea complex pentru copil. Alege întotdeauna topicuri care să îi fie ușor de înțeles și pe care le poți asocial cu ușurință cu activități care să fie cât mai practice și mai distractive, așa cum sunt jocurile de masă.

Copiii învață mai ușor despre bani atunci când se distrează!

Unui copil îi va fi mai simplu să asimileze noțiunile despre bani atunci când îi vei oferi o oportunitate de divertisment. De aceea, mulți dintre părinții, care vor să-și familiarizeze micuții cu ceea ce înseamnă bugetul unei familii sau economisirea, apelează la soluția jocurilor de societate. Acestea beneficiază de avantajul de a reuni întreaga familie în jurul tablei de joc, ceea ce îi creează copilului o senzație de împlinire și îi oferă nivelul de relaxare maxim. În acest mod, ceea ce îi vei explica despre bani (cu ajutorul jocului) o să fie mai rapid asimilat de către creierul celui mic.

Multe dintre aceste jocuri de masă (așa cum este Monopoly sau Life) oferă suportul perfect pentru predarea unor lecții valoroase despre gestionarea corectă a banilor. În plus, jocul în sine poate fi foarte ușor raportat la ceea ce se întâmplă în realitate, iar exemplele practice pot fi rapid suprapuse peste cele din joc și viceversa. Cât de simplu poate fi să îți înveți copilul despre economisire atunci când va observa că banii de hârtie se adună și își poate achiziționa o proprietate mai bună, așa cum se întâmplă în Monopoly. Sau și mai bine o poți face cu ajutorul jocului Life, în care totul are la bază o decizie financiară, ceea ce oferă întreg suportul acțiunilor viitoare din joc (alegerea educației, profesiei, etc.). În momentul în care îi oferi celui mic astfel de exemple practice și însoțite de o exemplificare distractivă, îi vei pune la dispoziție baza incipientă a formării unor deprinderi financiare corecte.

Când de multe pot învăța copiii despre economisire și finanțe din jocurile de masă  societate

Astfel, cel mic va pune temelia unui comportament financiar corespunzător pentru viitorul său, bazat pe o anumită rutină care este orientată către economisire. Ce poate fi mai frumos pentru un părinte decât să-l vadă peste ani pe cel mic/cea mică cum știe să facă economii sau să obțină și să gestioneze în mod corect și responsabil împrumuturi de consum noi (nykredit forbrugslån)? Sau să vadă cum acesta știe să întocmească un buget de cumpărături chiar de la vârsta la care merge la școală ori cum se implică în viața financiară a familiei, făcând economii în tot ceea ce îl privește și prin acest mod reușind să contribuie la scăderea cheltuielilor familiei? Iată cum, cu ajutorul unor jocuri de masă distractive, fiecare părinte poate contribui la dezvoltarea armonioasă din punct de vedere financiar a copilului!

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole