Din ce in ce mai multi oameni incep sa consume hrana vie, o alegere destul de controversata. Poate ca tie nu iti convine un astfel de stil de viata sau, dimpotriva esti gata sa lasi mancarurile gatite deoparte si sa aderi la o alimentatie complet naturala.  Dar stii cine nu se va supara vreodata de faptul ca esti dispus sa ii dai hrana vie oricand este nevoie? Reptila ta.

Stim ca reptilele si mai cu seama soparlele reprezinta o alegere destul de rara pentru un animal de companie. Dar sunt animale foarte linistite, pe care nu trebuie sa le scoti la plimbare si care se hranesc foarte usor, daca stii si cu ce sa o faci. De aceea, multi trec peste ideile preconcepute si aleg o soparla pentru a le tine de urat. O poti face si tu si vei descoperi ca legatura cu reptilele se face la fel de repede precum cea cu mamiferele.

hrana vie pentru reptile

Hrana vie – avantaje

Hrana vie este cea mai buna sursa de minerale si vitamine. Reptilele au la fel de multa nevoie de astfel de substante pe cat avem si noi si o dieta sanatoasa pentru ele trebuie sa contina in special hrana vie. Insa nu exista un singur tip de insecte care pot fi oferite reptilelor si fiecare varianta vine cu avantajele ei.

Spre exemplu, larvele de vierme sunt bogate in calciu si fosfor si de aceea, reprezinta cea mai buna alternativa pentru soparle, dar si pentru alte reptile de casa. Aceste substante pot preveni problemele metabolice, dar si acumularea de prea multa vitamina D3 in organismul animalelor, ceea ce poate duce la calcifierea rinichilor sau a ficatului.

Viermii de matase reprezinta o alegere excelenta pentru ca au o structura anatomica moale si de aceea acestia sunt hrana ideala pentru speciile mai mici de reptile. Sunt bogati in calciu, proteine, fier, magneziu sau vitaminele B1,B2 si B3. Sunt recomandati din acest motiv mai ales pentru femele, pentru ca ajuta la obtinerea unor oua de o calitate superioara. Totusi, nu trebuie sa exagerezi, pentru ca unul sau doi viermi de matase vor fi de ajuns pentru ca reptila sa se bucure de toate substantele de care are nevoie. In orice caz, hrana vie este cea mai recomandata.

Viermii de molie de ceara sunt si ei recomandati, ba chiar sunt o hrana foarte buna pentru multe tipuri de reptile si chiar pentru amfibieni. Acestia pot sa reprezinte hrana dragonilor cu barba, a soparlelor gecko,  a testoaselor, broastelor, salamandrelor sau tritonilor. Pentru ca sunt foarte bogati in nutrienti, viermii de ceara sunt recomandati mai ales in cazul animalelor bolnave sau slabite, pentru ca le ajuta sa se recupereze mult mai repede. In cazul animalelor de companie, este necesar sa le oferim hrana propice dezvoltarii lor. De exemplu, pentru caini este indicata hrana de caini.

In final, greierii sunt o sursa bogata de substante utile pentru soparle, paianjeni, broaste sau pentru testoase. In plus, acestia nu trebuie sa fie adusi din strainatate si reprezinta poate cea mai simpla si la indemana alegere. Totusi, deoarece nu ofera o varietate nutritiva precum viermii, ei nu trebuie sa reprezinte masa principala, ci doar sa contribuie la o dieta cat mai variata. In plus, trebuie sa fie mici, pentru a putea sa fie digerati.

 

Jucarii pentru copii isteti

10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...
Cum învățăm să numărăm prin joacă?
De la o vârstă fragedă copiii încep să memoreze cuvintele pe care le aud la părinți, astfel pot face cunoștință cu mediul înconjurător. Dacă fructele, culorile și legumele pot fi învățate prin observarea directă, cifrele devin o problemă din cauza succesiuni obligatorii. Este minunat cât de repede copiii rețin cuvintele ce numesc cifre, însă e mult mai greu să înțeleagă semnificația, rolul și organizarea logică a acestora. Unul dintre cele mai ef...
Mai mult...