Astăzi, 4 februarie, este Ziua Internațională a Luptei împotriva Cancerului. Această zi are scopul de a ne atrage atenția asupra importanței luptei împotriva acestei boli cumplite. Cancerul încă mai reprezintă cea mai necruțătoare boală de pe glob. O serie de date foarte triste susțin această afirmație:

  • 20% dintre totalul decesurilor înregistrate în Europa sunt atribuite cancerului, ceea ce îl face a doua cauză de deces la nivelul continentului nostru. Mai mult de 40% din aceste decesuri ar fi putut fi prevenite!
  • Cu toate că populația Europei reprezintă doar 1/8 din populația globului, un sfert dintre bolile tumorale apar aici.
  • 2,7 milioane de noi cazuri de boli tumorale au fost diagnosticate în 2012 doar în țările UE; 13,8% dintre ele au fost cancer de sân, iar 13,6%, cancer de prostată.
  • Cu toate că știința – și în special știința medicală – avansează foarte rapid, încă nu s-a găsit leacul împotriva cancerului. Însă riscul apariției sale poate fi diminuat!

Cercetările referitoare la cancer au demonstrat că vitamina D are calități anticancerigene datorită efectului său asupra metabolismului celular. Vitamina D este foarte importantă în prevenirea cancerului și datorită faptului că ajută la dezvoltarea celulelor imunitare care depistează și distrug celulele canceroase. S-a demonstrat că o cantitate adecvată de vitamina D poate reduce apariția și fatalitatea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon, sân, prostată și ovare.

despre cancerO serie de studii detaliate au demonstrat că un consum adecvat de fibre reduce riscul apariției cancerului gastrointestinal, făcând scaunul mai moale și reducând durata tranzitului intestinal.

Luați o hotărâre chiar astăzi: hotărârea de a fi mai atenți la alimentație și la semnalele pe care vi le transmite organismul și de a merge regulat la controale medicale!

Bibliografie:
U.S. Department of Health and Human Services - National Cancer Institute at the National Institutes of Health, (http://seer.cancer.gov/)
World Health Organization (http://www.who.int/cancer/modules/en/)
Health at a Glance: Europe 2014 - OECD (2014), OECD Publishing
Globocan 2012 (http://globocan.iarc.fr/Pages/fact_sheets_population.aspx, http://globocan.iarc.fr/Pages/fact_sheets_cancer.aspx)
Local consensus on the role of Vitamin D in the prevention and treating of diseases – Medical Weekly, issue 153., 2012.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole