Cand vine vorba de expedierea unui colet in Romania, acest lucru se poate realiza prin cateva clcikuri. Daca gandim la nivel international, lucrurile nu vor fi la fel de simple. Optiunile pentru transpotul international sunt numeroase, dar nu garanteaza livrarea in siguranta si in timp util pentru coletele tale.

Oamenii de pretudindeni folosesc diverse modalitati pentru a livra colete peste hotare, iar unele dintre cele mai utilizate sunt serviciile postale si cele de curierat oferite de firme specializate in acest domeniu. Pentru a intelege care este diferenta dintre aceste doua si care este mai eficient, va trebui sa analizam cateva aspecte importante despre fiecare in parte.

In primul rand, serviciile de curierat sunt oferite de companii specializate, in general firme private, care se ocupa de expedierea coletelor si a documentelor pe care doresti sa le livrezi catre o anumita adresa. Unele servicii de curierat sunt specializate pe un anumit tip de serviciu, cum ar fi livrarea in aceeasi zi sau optiunea de transport de colete Romania-Anglia.

La o privire mai amanuntita, serviciile de curierat se clasifica in:

Transport care acopera aria locala: Servicii de curierat care se ocupa de livrarea rapida a coletelor in zonele din apropierea ta. Uneori, acest serviciu de livrare in aceeasi zi poate include costuri suplimentare.

Livrari care vizeaza un anumit interval de timp: Servicii de curierat care au ca scop livrarea coletelor in intreaga lume intr-un timp limitat. Cel mai cunoscut interval este cel de 1-3 zile lucratoare, iar comenzile sunt expediate intr-un program fix, de exemplu 9-17.

Expedierea internationala: Servicii de curierat care se ocupa de transportul international. Acestea pot incluse servicii de tracking in timp real al comenzilor si alte beneficii care au ca scop expedierea sigura si eficienta a coletelor. Eastlines este un exemplu in acest sens, oferind optiunea de a calcula o cotatie de pret instanta, precum si servicii calitative la preturi accesibile.

La polul opus, serviciul postal are mai multa vechime ca firmele de curierat din tara noastra. Serviciile postale sunt si ele o companie de transport, dar sunt administrate, de regula, de catre guvern. Chiar si in 2020, oamenii folosesc Posta Romana pentru a trimite colete, dar prefera sa trimita corespondenta sau colete de mici dimensiuni.

expeditie colet prin curier

Care este diferenta dintre serviciile de curierat si cele postale?

In primul rand, ceea ce le diferentiaza pe cele doua sunt costurile. Posta ofera preturi accesibile pentru toata lumea, dar acest lucru este estompat de timpul de asteptare la cozile interminabile.

Firmele de curierat percep costuri mai mari, dar asigura o varietate de servicii pentru livrarea coletelor. Fiecare companie are preturi care pot varia in functie de optiunile pe care le cauta clientul. Chiar daca aceste servicii sunt mai scumpe, garanteaza o experienta de transport mult mai eficienta.

In al doilea rand, chiar daca posta este accesibila pentru toata lumea, timpul de asteptare pentru finalizarea livrarilor este unul mult mai lung. Acest lucru se datoreaza in principal din cauza lipsei unui serviciu pentru clienti.

Daca folosesti posta pentru a livra colete internationale si intampini anumite probleme pe parcurs, va fi destul de dificil sa obtii consultanta din partea lor. Din cauza faptului ca serviciul postal al unei tari nu se ocupa in totalitate de livrarea coletelor, nu este deloc usor sa iei legatura cu un reprezentat care sa te ajute cu gasirea coletului tau ratacit.

O mare parte din firmele de curierat ofera consultanta pentru cilentii lor. Totodata, iti vor da un sentiment de siguranta in timpul transportului international si vor avea mereu pe cineva care sa raspunda la mesaje, telefon sau e-mail.

Asadar, indiferent de serviciul pe care il alegi pentru expedierea intrnationala a coletelor tale, asigura-te ca transportul va indeplini toate conditiile de siguranta si ca livrarea se va finaliza in timp util.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4