In luna iunie, la Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi a fost inaugurată o zonă inedită, destinată publicului vizitator, intitualtă sugestiv „Grădina Senzorială”, rezultat al unui proiect finanţat de Mol România-Fundaţia pentru Parteneriat în Programul Spaţii Verzi-Componenta Spaţii Verzi Urbane 2014.

Practic, această Grădina Senzorială aduce natura mai aproape de vizitator. Pe o suprafata de 750 mp s-au construit cinci grădini verticale, cinci alveole cu plante aromatice şi utile, precum şi o alee terapeutica – pe care publicul poate umbla...desculţ. Aleea are mai multe suprafeţe: pietriş, piatră spartă, piatră de râu, fân, conuri, cărămidă, nisip, scoarţă de copac şi buşteni de lemn.

aleea terapeutica Grădina Senzorială

Vizitatorul desculţ va păşi peste acestea, experimentând o adevărată terapie de relaxare prin simpla atingere a piciorului gol de elementele amintite. Terapia continuă prin intermediul celor zece scaune de exterior din lemn (tip şezlong), pe care iubitorii de natură se pot aşeza pentru a asculta natura sau a simţi mirosul plantelor aromatice din alveolele situate la intrarea în grădină.

gradina senzoriala

Putem spune că această Grădină Senzorială este unică în România, suntem singura Grădină Botanică din ţară unde publicul are parte de un asemenea loc, în care se îmbină grădinile verticale cu plantele aromatice şi aleea terapeutică. Publicul va experimenta văzul, mirosul, gustul şi simţul tactil într-un mod inedit ”, ne-a declarat ing.Paul Lupoae, şef Secţie Grădina Botanică.

alee-gradina-senzoriala-pipait

Accesul publicului vizitator în cadrul Grădinii Senzoriale este inclus în preţul biletului de intrare la muzeu şi se face în timpul programului de vizitare al instituţiei. Pentru cei care vor să beneficieze de asistenţă de specialitate în Grădina Senzorială, partenerii implicaţi în acest proiect pun la dispoziţie, pe bază de programare, 32 de ghizi voluntari – studenţi şi elevi, instruiţi de cadre didactice de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universitătii "Dunărea de Jos" Galaţi.

Programările pentru activităţile cu ghizi în cadrul Grădinii Senzoriale de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi se pot face la adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Aplicantul acestui proiect îndrăzneţ este "Asociaţia Centrul de Resurse Pentru Dezvoltare 2020" în parteneriat cu Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi - secţia Grădina Botanică şi Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universitătii "Dunărea de Jos" Galaţi.

sursa facebook

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole