Si in Brazilia numarul nasterilor prin cezariana a ajuns la cote alarmante, aproximativ 85% din nasterile ce au loc in maternitati private sunt prin cezariana, iar in spitalele de stat procentul ajunge la 45%.

Sondajele in randul femeilor din Brazilia au aratat ca acestea cred ca o nastere prin cezariana este moderna si civilizata, in schimb o nastere naturala este considerata primitiva, urata si neplacuta.

Autoritatile au hotarat sa implementeze noi norme astfel incat sa stopeze acest fenomen. Astfel medicii vor fi obligati sa le prezinte gravidelor riscurile si dezavantajele unei cezariene si sa le puna sa semneze o declaratie de consimtamant inainte de a inceperea nasterii prin cezariana.

In plus fiecare medic ca trebui sa faca un raport scris in care sa descrie cum s-a desfasurat travaliul gravidei precum si fiecare actiune pe care au facut-o, de asemenea vor trebuie sa justifice motivele pentru care au decis ca nasterea sa aiba loc prin operatie cezariana.

In sprijinul gravidelor a fost adoptata si o hotarare prin care fiecare gravida va primi toate documentele medicale legate de evolutia si istoricul sarcinii, astfel incat aceasta sa poata schimba cu usurinta medicul ce urmareste sarcina.

cezariana brazilia

 

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole