Si in Brazilia numarul nasterilor prin cezariana a ajuns la cote alarmante, aproximativ 85% din nasterile ce au loc in maternitati private sunt prin cezariana, iar in spitalele de stat procentul ajunge la 45%.

Sondajele in randul femeilor din Brazilia au aratat ca acestea cred ca o nastere prin cezariana este moderna si civilizata, in schimb o nastere naturala este considerata primitiva, urata si neplacuta.

Autoritatile au hotarat sa implementeze noi norme astfel incat sa stopeze acest fenomen. Astfel medicii vor fi obligati sa le prezinte gravidelor riscurile si dezavantajele unei cezariene si sa le puna sa semneze o declaratie de consimtamant inainte de a inceperea nasterii prin cezariana.

In plus fiecare medic ca trebui sa faca un raport scris in care sa descrie cum s-a desfasurat travaliul gravidei precum si fiecare actiune pe care au facut-o, de asemenea vor trebuie sa justifice motivele pentru care au decis ca nasterea sa aiba loc prin operatie cezariana.

In sprijinul gravidelor a fost adoptata si o hotarare prin care fiecare gravida va primi toate documentele medicale legate de evolutia si istoricul sarcinii, astfel incat aceasta sa poata schimba cu usurinta medicul ce urmareste sarcina.

cezariana brazilia

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole