Doua gemene indentice s-au nascut, tinandu-se de mana, este un caz emotionant, cu care medicii nu s-au mai intalnit pana acum. Atunci cand doctorii au ridicat copiii pentru a-i arata Mamei si Tatalui, au observat ca fetele se tineau de mana.

Cele doua gemene s-au nascut la Spitalul de copii Akron din Ohio, prin cezariana la ora locala 14:41, prima s-a nascut Jenna avand 1,9 kg si 43 cm, iar dupa 48 secunde a venit si surioara Jillian avand 1,8 kg si 44,5 cm.

Jillian si Jenna Thistlethwaite au impartit aceeasi placenta si acelasi sac amniotic, acest tip de sarcina se numeste  "sarcina monoamniotica", iar gemenii se numesc "monozigoti", iar doctorii spun ca probabilitatea unei astfel de sarcini este de 1 la 10.000 de nasteri, dar nu au mai auzit pana acum de un caz in care gemenii sa se tina de mana la nastere. 

2 fete gemene s-au nascut tinandu-se de mana

Acest tip de sarcina prezinta cel mai mare risc, cordoanele ombilicare se pot incurca, existand si un risc crescut de malformatii congenitale, dar medicul a declarat ca nu a observat ca fetele sa aiba astfel de probleme. Jenna a avut cateva dificultati in a respira pe cont propriu, dar a primit oxigen si va fi monitorizata alatari de sora, cateva zile vor sta in incubator si vor primi ingrijiri suplimentare a spus. Dr. neonatolog Mohammed Elkhwad.

Asistenta Amy McGuire a spus "Este un miracol complet" dupa ce a aratat parintilor cordonul ombilical rasucit si innodat.

Mama lor Sarah Thistlethwaite spune ca fetele au fost scoase de la incubator, duminica dupa amiaza si pot respira bine. Ea a spus ca atat ea cat si sotul ei Bill au putut sa le tina in brate pentru o vreme.

"Este greu de descris in cuvinte senzatia uimitoare de a sti ca fetele sunt bine" a spus mama, "E minunat sa stiu ca evolueaza bine si mai ales ca am putut sa le tin in brate".

Mama ai mai spus  "acesta a fost cel mai frumos cadou pe care ar fi putut sa il primeasca de ziua mamei, deja sunt cele mai bune prietene, nu imi vine sa cred ca se tineau de maini. Este uimitor"

Gemenele mai au un fratior in varsta de 16 luni Jaxon.

Fetele s-au nascut vineri 10 mai 2014 la Centrul Medicul Akron General si au fost mutate temporar la spitalul pediatric Akron deoarece inca mai au nevoie de ajutor pana vor putea respira singure. Mama se asteapta sa fie externata din spital in acesta saptamana in timp ce fetele vor mai sta internate intre 2 si 4 saptamani.

 Sursa: Ohio.com, a mai scris si Hotnews.ro

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole