Potrivit revistei americane The New England Journal of Medicine, grupa sanguina a unei fetite din Australia s-a modificat de la sine, dupa ce aceasta a suferit un transplant de ficat. Organismul pacientei nu a preluat numai grupa sanguina a donatorului, ci si sistemul imunitar al acestuia.

Se banuieste ca fetita a preluat si alte caracteristi ale donatorului. Medicii australieni care o aveau sub tratament pe Demi-Lee Brennant au publicat recent si un studiu despre acest caz unic.

La momentul operatiei, fetita avea noua ani, iar dupa aproximativ noua luni de la transplant medicii au descoperit modificarea ciudata a grupei de sange. Se presupune ca acest lucru a avut loc dupa ce din ficatul primit de pacienta s-au desprins celule stem, care s-au mutat in maduva coloanei vertebrale. In prezent, fetita are 15 ani si este sanatoasa, a declarat Michael Stornom, hepatologul care s-a ocupat de caz. Stormon a adaugat ca a tinut numeroase expuneri in toata lumea despre acest caz extraordinar. El este deosebit de interesant intrucat in transplanturile de organe, problema cea mai frecventa este aceea ca sistemul imunitar al bolnavului nu accepta organul primit. Dupa parerea doctorului Stormon, modificarea a fost determinata de mai multi factori, printre care si o infectie intervenita dupa operatie.

Modificarea grupei sanguine

Conform studiilor din inforenergetica se considera ca in momentul transplantului, pe langa partea fizica a organului donat, se transfera si o parte din structura informational energetica si chiar o mica parte din sufletul donatorului, aceasta fiind si explicatia pentru care se observa la persoanele care au suferit o operatie de transplant diferite schimbari de fizionomie si de comportament. Datorita acestuia fapt este foarte importanta calitatea morala a donatorului.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole