Nimeni nu reuseste sa isi explice cum de cuplul Benjamin si Angela Ihegboro a reusit sa dea nastere unei fetite cu pielea alba, parul blond deschis si ochi albastri. Doctorii au crezut initial ca este vorba despre un caz de copil albinos, dar s-au convins repede de contrariu.

"Stateam si ne holbam amandoi la ea, mai ales pentru ca nu avem pe nimeni în familie care sa fie alb. Ne-am intrebat daca a existat o mutatie genetica",
povesteste tatal. "Este superba si o iubesc. Culoarea ei nu conteaza", a declarat mama fetiţei.

Au incercat sa afle daca in familiile parintilor a existat si un stramos alb, dar raspunsul a fost negativ. Cei doi sunt de origine Igbo din Nigeria. Parintii care mai au doi copii negri au botezat deja fetita cu numele de Nmachi, ceea ce inseamna "Frumusete Divina" in dialectul folosit de nigerieni.

Cand si-au revenit din soc, parintii au declarat ca acesta este un copil miracol si ca sigur este al lor. "Normal ca e fetita mea. Sotia mea nu ma minte niciodata si nu ma insala. Si chiar daca m-ar fi inselat, copilul nu ar fi aratat asa", a spus sotul.

fetita blonda din parinti negriSpecialistii in genetica de la Oxford spun ca sunt mirati de aceasta nastere si ca de obicei la casatoriile inter-rasiale varianta de ten mai deschisa este cea care apare la copii. Punctul maxim al disputei este atins la parul blond al fetitei. Niciun copil cu parul blond nu are aceasta culoare de par la nastere. De obicei parul este mai inchis la culoare si apoi devine mult mai deschis.

Profesorul Bryan Sykes, şeful catedrei de Genetica Umana de la Universitatea Oxford, crede ca aceasta nastere este extraordinara. "In cazul in care exista un amestec intre rase, un copil poate avea pielea mai deschisa decat parintii sai, ca in cazul populaţiei afro-caraibiene. Dar in Nigeria rareori auzi de asa ceva", a declarat genetcianul. Profesorul  Szkes considera ca fetita Nmachi este rodul uei mutatii genetice necunoscute, „Regulile genetice sunt complexe, iar cercetătorii încă nu înţeleg ce se întâmplă în majoritatea cazurilor",.

Nu este primul caz de acest gen din lume. In 2006, un alt cuplu britanic a avut doua fetite gemene, din care una era alba si una neagra. Parintii erau insa metisi: au avut mamele albe si tatii de culoare. Sansa de a avea doi gemeni de culori diferite era insa, una la un milion.

Copilul a venit pe lume la spitalul Queen Mary din Sidcup iar doctorii care au asistat la nastere au ramas muti de uimire cateva minute... priveau si nu le venea sa creada.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole